Zomer seizoen

Payrolling: dé oplossing voor seizoenarbeid

Payrolling

Heb jij als ondernemer te maken met sterke pieken en dalen in het werkaanbod? Maak je in bepaalde maanden veel gebruik van seizoenwerkers? Dan is payrolling een zeer interessant HR-instrument voor jou.

Veel ondernemers zijn in die drukke perioden bezig met bijspringen in de operatie, of het administratief verwerken van al die nieuwe krachten. Kies je voor payrolling, dan kies je voor een situatie waarin jij je ook in tijden van grote drukte kunt richten op het ondernemen zelf. Op het uitbouwen van jouw bedrijf. Op het maken van winst.

Hoewel payrolling de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen, leggen we nog even kort uit wat dit HR-instrument nu precies is. Payrolling houdt in dat jij jouw werknemers (in de praktijk zijn dit vaak de tijdelijke krachten) op de loonlijst, of payroll, plaatst bij ons – Nedflex.  Wij nemen vervolgens nagenoeg alle administratieve handelingen voor onze rekening en zijn tevens juridisch werkgever. Jij meldt in luttele minuten de medewerker digitaal bij ons aan en geeft wekelijks, eveneens razendsnel en digitaal, de gewerkte uren door. En that’s it. De volledige contractadministratie, het uitbetalen, het afdragen van premies, maar ook alle werkgeversverplichtingen: wij regelen het.

Doorbetaling bij ziekte? Niet jouw probleem

Aan de ene kant biedt payrolling jou dus een enorme tijdsbesparing in de drukke perioden. Je ondervindt gemak, werkt op HR-vlak samen met een professioneel en gespecialiseerd bedrijf en hebt dus de kans om je te richten op het ondernemen zelf. Aan de andere kant biedt payrolling je ook zekerheid. Nedflex is namelijk juridisch werkgever. Wij draaien dus op voor alle werkgeversrisico’s. Ik durf de stelling aan dat elke MKB onderneming die ooit te maken heeft gehad met een langdurig ziektegeval per definitie een besparing realiseert als hij kiest voor payrolling bij Nedflex. Want: geen doorbetaling bij ziekte. Geen dubbele lasten. Geen extra rompslomp.

De flexibiliteit die jij nodig hebt

In haar streven om ondernemers ertoe te bewegen werknemers eerder een vast contract te geven, gaat de overheid volledig voorbij aan de economische noodzaak van flexibiliteit én de praktische kant van seizoengebonden arbeid. Nu zien ondernemers die te maken hebben met pieken zich geconfronteerd met de verplichting om een werknemer na twee (vaak korte) contracten in vaste dienst te nemen. Vervelend voor jou als ondernemer, maar ook voor de flexkracht. Die wordt op die manier gedwongen zijn heil elders te zoeken. Ondernemers die kiezen voor payrolling bij Nedflex, mogen de flexibiliteit van de ABU cao (de cao voor uitzendkrachten) combineren met de eigen cao. Die houdt kortgezegd in dat jij een flexibele kracht 5,5 jaar lang flexibel in dienst kunt nemen. Je kunt zodoende elke drukke periode rekenen op dezelfde ingewerkte, goede flexkrachten, terwijl zij voor langere tijd bij jou kunnen werken. Win-win.

De kwaliteit die jij nodig hebt

Nedflex is gespecialiseerd in payrolling in de horeca-, recreatie en agrarische sector. Daarnaast zijn wij lid van de ABU en tonen wij met onze ISO, NEN en VCU certificeringen aan een betrouwbare payrollpartner te zijn. Nedflex is door KHN, RECRON en LTO Arbeidskracht geselecteerd als officieel payrollpartner. Nedflex biedt je dus de flexibiliteit, zekerheid, ondersteuning en kwaliteit die jij nodig hebt om groei te realiseren.

Geplaatst op: 28 juni 2017