Uitzenden via Nedflex

Zeg het maar. Welke vacature kunnen wij voor je vervullen?

Je hebt een vacature die je snel wilt vervullen. Er is iemand ziek of er is ineens meer werk en je hebt tijdelijk extra personeel nodig. Geef ons je vacature door, dan gaan wij gelijk voor je aan de slag.

We helpen je de vacature in te vullen. We maken een aantrekkelijke vacaturetekst en zorgen dat deze zichtbaar is op onze eigen vacaturebank, alle relevante jobboards en social media. We brengen je vacature onder de aandacht bij geschikte kandidaten die al in onze database zitten. Met een bereik tot wel 100.000 kandidaten per maand, zit er vast en zeker een match tussen.

Onze recruiters gaan actief achter de juiste match aan en bezorgen je, vaak al binnen een week, de eerste gekwalificeerde kandidaten. Dit alles doen we zonder je een factuur te sturen. Die ontvang je pas als de medewerker ook echt begint met werken. Vooraf bespreken we duidelijk een uurtarief. Is alles geregeld? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de juiste personeelsadministratie, ook dat verzorgen wij voor je. Plus de nodige flexibiliteit die past bij uitzenden.

Stop jij al je energie in het goed inwerken van de medewerker, dan doen wij de rest!

Beluister de podcast over uitzendwetgeving in 2025

Onze specialisaties

Doe de test Is uitzenden of payroll geschikt voor jou?

"*" geeft vereiste velden aan

1
2
3
4
Ik heb overzicht in de personeelsadministratie.

Veelgestelde vragen over uitzenden

Wat zijn de voordelen van werken met een uitzendbureau?

Er zitten verschillende voordelen aan het werken met een uitzendbureau, we hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

– Flexibel: heb je snel meer personeel nodig, geen probleem! Maar is het even wat minder druk dan kun je ook gemakkelijk weer afschalen in personeel.  

– Uitzendkrachten hebben vaak al wat werkervaring opgedaan en brengen dus verschillende kwaliteiten en kennis met zich mee. 

– Uitzendbureaus hebben vaak een grote database met kandidaten die snel beschikbaar zijn.  

– Ook de personeelsadministratie neemt het uitzendbureau van je over, dat scheelt je veel tijd en gedoe. Het uitzendbureau is juridisch werkgever van de uitzendkrachten dus jij loopt minder risico’s. 

Wat zijn de nadelen van werken met een uitzendbureau?

Uiteraard is niet iedere situatie geschikt om samen te werken met een uitzendbureau:

– Uitzendkrachten zijn vaak een oplossing op korte termijn. Als je als werkgever op zoek bent naar langdurige medewerkers die zich kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf, of je hebt functies waarvoor specifieke vaardigheden en kennis vereist is, dan is het minder geschikt. 

– Je betaalt vaak een bepaalde fee voor het inhuren van personeel via een uitzendbureau. Het is dan ook wel iets duurder dan wanneer je zelf de gehele werving en selectie doet en de medewerker zelf in dienst neemt. 

– Uitzendkrachten worden vaak maar voor een beperkte periode ingezet, dat gaat soms ten koste van een goede inwerkperiode. Voor functies die een uitgebreide inwerkperiode vragen, is uitzenden dan ook minder geschikt.  

Hoeveel contracten mag een uitzendbureau geven?

Voor een uitzendbureau geldt de fasetelling, voor een reguliere werkgever geldt de ketenregeling. De fasetelling kent 3 fases: A, B en C. In fase A mag een medewerker voor de duur van 52 gewerkte weken een overeenkomst hebben. Daarna gaat de medewerker over op fase B, dat zijn 6 bepaalde tijd contracten in 3 jaar. Vervolgens komt fase C, dat is een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Hoelang duurt fase A bij een uitzendbureau?

Fase A duurt 52 gewerkte weken. Het gaat hier dus alleen om weken waarin gewerkt is of verlof (betaalde vakantie) is opgenomen.

Hebben uitzendkrachten dezelfde rechten als vaste medewerkers?

De uitzendkracht heeft recht op gelijke beloning, dit noemen we de inlenersbeloning. Dit houdt in dat de medewerker recht heeft op dezelfde beloning als het eigen personeel van de opdrachtgever (in dezelfde functie). De punten waar de gelijke beloning op toeziet, halen we uit de inlenersbeloning.

Wie betaalt eindejaarspremie voor de uitzendkrachten?

Dit hangt af van de afspraken die zijn gemaakt tussen het uitzendbureau en de opdrachtgever.

Welke cao heeft een uitzendbureau?

Er zijn twee brancheorganisaties betrokken bij het afsluiten van de cao, de NBBU en de ABU. Beide hebben een eigen cao, waarvan de inhoud ongeveer gelijk is. Het uitzendbureau volgt de cao van de partij waarvan zij lid is. Als een uitzendbureau geen lid is van een cao partij en de cao voor Uitzendkrachten, gesloten door de ABU, is algemeen verbindend verklaard, dan moet zij deze cao volgen. Wanneer het uitzendbureau geen lid is van de cao partijen en de cao voor Uitzendkrachten is niet algemeen verbindend verklaard, hoeft zij geen cao te volgen, maar is dit wel aan te raden.

Verschil tussen uitzenden en werving en selectie 

Bij werving en selectie regelen wij alles tot de kandidaat bij jou in dienst treedt, op dat punt neem jij alle verantwoordelijkheid over. Bij uitzenden stopt onze taak niet na het werven en selecteren. Wij zijn dan de wettelijk werkgever van de kandidaat. We regelen het contract, de loonstrookjes en uitbetaling (ook bij ziekte). 

Het grootste verschil tussen uitzenden en werving en selectie is dus dat je bij uitzenden medewerkers aanneemt via Nedflex en bij werving en selectie neem je de medewerker zelf in loondienst. 

Verschil tussen een uitzendbureau en een detacheringsbureau 

Zowel een uitzendbureau als een detacheringsbureau werft personeel en plaatst deze vervolgens bij andere organisaties. Maar er is wel een verschil tussen deze twee bureaus.  

Een uitzendbureau werft werknemers die tijdelijke worden geplaatst bij andere bedrijven om te werken. Het uitzendbureau is de juridisch werkgever en betaalt deze werknemers uit. De uitzendkrachten werken bij het bedrijf waar ze zijn geplaatst, over het algemeen voor een tijdelijke periode. 

Een detacheringsbureau werft werknemers die vervolgens worden “uitgeleend” aan andere bedrijven voor een langere periode, vaak ook voor een specifiek project. De werknemers blijven formeel in dienst bij het detacheringsbureau en worden ook door dit bureau betaald. Het detacheringsbureau regelt de arbeidsvoorwaarden, inclusief salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. De werknemer werkt voor het bedrijf waar hij of zij is gedetacheerd en doet het werk waarvoor hij of zij is ingehuurd. 

Dus het verschil is dat uitzendkrachten tijdelijk worden ingezet bij bedrijven om flexibel te kunnen zijn, terwijl gedetacheerde werknemers worden ingehuurd voor specifieke projecten en vaak voor een langere periode bij een bedrijf werken. 

Verschil tussen uitzenden en payroll 

Tot 2020 waren er voor de wet geen verschillen tussen uitzenden en payroll. Maar voor bedrijven waren deze verschillen er zeker wel. Het belangrijkste verschil tussen uitzenden en payroll is de werving en selectie. Bij uitzenden verzorgt het uitzendbureau dit, bij payroll doet de klant de werving en selectie zelf en verzorgt het payrollbedrijf de administratie en is officieel de werkgever.  

Sinds 1 januari 2020 is er een nieuwe wet om payroll en uitzenden ook wettelijk van elkaar te scheiden, de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Payrollbedrijven mogen sindsdien geen uitzendconstructies meer gebruiken. Tot 2020 werkten payrollbedrijven met uitzendcao’s. Deze cao’s brengen veel flexibiliteit in de contracten, maar dat is vanaf 2020 voor payroll niet meer toegestaan. Bij payroll volg je nu de cao die geldt bij het bedrijf waar de medewerkers daadwerkelijk werken.   

Het verschil tussen payroll en uitzenden wordt bepaald door de WAB, daarbij wordt gekeken naar 2 belangrijke punten:  

  • Wie heeft de medewerker geworven en geselecteerd (de allocatiefunctie)? 
  • Gaat de medewerker exclusief aan de slag bij de klant of mag deze ook ergens anders werken via de payroller of uitzender?

Onze recruiters

Brenda

Recruiterb.blom@nedflex.nl0651415370

Janna

Intercedentj.sturm@nedflex.nl0631791729

Kate

Recruiterk.mos@nedflex.nl

Kasia

Recruiterk.leboszka@nedflex.nl0682053246

Over Nedflex  

Nedflex is een HR-dienstverlener met meer dan 30 jaar ervaring in uitzenden. We hebben 8 eigen vestigingen en een breed netwerk van beschikbare uitzendkrachten. Daarnaast zijn wij de kennispartner op uitzendgebied voor onze klanten en uitzendkrachten. We verzorgen voor onze klanten de gehele backoffice, maar bieden ook diensten als werving- en selectie, re-integratie en verzuim en HR-advies. 

Onze visie  

Wij verbinden werkgevers en werkenden op duurzame wijze. Door een eigenzinnige kijk op markt en technologie komen we samen tot een passende oplossing.  

Voor wie Nedflex is  

We hebben jarenlange ervaring en expertise in uitzenden in uiteenlopende branches en begrijpen waar jij als ondernemer tegenaan kunt lopen. Wij zorgen ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken over het vinden van personeel, maar ook de bijbehorende personeelsadministratie, het opstellen van contracten en het uitbetalen van de lonen. Onze juridische specialisten helpen je om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen, hierbij kun je denken aan het betalen van de juiste premies en belastingen en het correct toepassen van de cao. Zo kun jij je zorgeloos bezighouden met ondernemen. 

VCU
SNA
ABU

Certificeringen.

ABU-lidmaatschap staat voor zekerheid, kwaliteit en vakmanschap. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat je zaken doet met een onderneming die zich houdt aan strenge gedragsregels. Nedflex is bovendien ISO 9001 en NEN 4400-1 gecertificeerd, hiermee wordt gegarandeerd dat Nedflex haar (personeels)administratie op orde heeft, dat op tijd voldoende loonheffingen en/of omzetbelasting afgedragen wordt en dat de medewerkers gerechtigd zijn om arbeid in Nederland te verrichten.

Wij zijn ook VCU-gecertificeerd. VCU staat voor Veiligheids Checklist Uitzend- en Detacheringsbureaus. Als inlener is het van belang dat je medewerkers aan alle veiligheidseisen voldoen. Ze moeten bovendien op de hoogte zijn van de risico’s. VCU is het bewijs dat Nedflex veilig uitleent. Lees meer over de verschillende keurmerken en certificeringen.

Efficiëntie, transparantie en flexibiliteit zijn kernbegrippen die centraal staan in onze managementstructuur. Om dit te kunnen borgen, werken wij binnen een KAM-managementsysteem dat zich conformeert aan de vereisten die beschreven staan in de normen NEN-EN-ISO 9001:2015, VCU 2011/05, eisen van de opdrachtgevers en de wet- en regelgeving.

Nedflex heeft haar beleidsregels vastgelegd in een beleidsverklaring. Deze kun je opvragen via info@nedflex.nl.