Werken via Nedflex

Wil je werken via Nedflex? Leuk! We leggen je graag uit wat er allemaal komt kijken bij het werken en wonen in Nederland, dat kan tijdelijk zijn, maar ook permanent. 

Werken in Nederland

Voordat je naar Nederland komt om te werken is het belangrijk dat je al een aantal dingen geregeld hebt. Heb je bijvoorbeeld al een contract getekend? Weet je hoeveel je gaat verdienen en hoeveel uur je daarvoor moet werken? Waar ga je wonen? Hoe moet je je inschrijven bij de gemeente waar je gaat wonen? We helpen je graag op weg. Bekijk eerst eens onderstaand filmpje van de ABU over werken in Nederland. 

Bloemen sorteren

Werken via Nedflex

Wanneer je via Nedflex in Nederland gaat werken wil je er natuurlijk zeker van zijn dat alles goed geregeld is. Uitzendbureaus moeten hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen.  

Zo is Nedflex ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK). Wij hebben een SNA-keurmerk (Hier lees je waarom dit belangrijk is). En Nedflex is lid van de brancheorganisaties ABU en de NBBU. Dit zijn organisaties die controleren of het uitzendbureau zich houdt aan de afspraken in jouw contract. 

Vacatures bij Nedflex

Wij helpen je graag aan werk in Nederland. We hebben doorlopend vacatures in de agrarische sector. Het makkelijkst is dan ook om je bij ons in te schrijven als werkzoekende of neem direct contact op met een van onze recruiters. Zij vertellen je graag welke vacatures we op dit moment hebben. Gelukt? Dan is het tijd voor het regelen van een aantal zaken. 

Nedflex Zeg Het Maar

Registreren in Nederland

Een van de eerste dingen die je moet regelen wanneer je (tijdelijk) in Nederland komt werken en wonen is je inschrijving bij de Nederlandse overheid. Om hier te kunnen werken en wonen heb je namelijk een BSN (burgerservicenummer) nodig. Dit is jouw eigen unieke persoonsnummer in Nederland. 

Je kunt je inschrijven als ingezetene of niet-ingezetene van Nederland. Dit hangt af van hoelang je in Nederland wilt blijven. 

Ik wil korter dan 4 maanden in Nederland werken en wonen 

Kom je voor minder dan 4 maanden in Nederland werken en wonen dan schrijf je je in als niet-ingezetene van Nederland. Je ontvangt dan een BSN van de Nederlandse overheid. Dit is een uniek nummer voor iedereen die (tijdelijk) in Nederland woont of werkt. Het enige wat je nodig hebt om je in te schrijven is een geldig identiteitsbewijs (paspoort of EU-identiteitskaart). 

Je kunt je in Nederland inschrijven bij 19 verschillende loketten van de Nederlandse overheid. Je vindt deze loketten in de volgende gemeenten: Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Breda, Den Haag, Doetinchem, Eindhoven, Groningen, Goes, Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Terneuzen, Utrecht, Venlo, Westland en Zwolle. Maak zo snel mogelijk een afspraak bij een van deze loketten, zodra je in Nederland bent. 

Ik wil langer dan 4 maanden in Nederland werken en wonen 

Wil je langer dan 4 maanden in Nederland blijven om te werken en wonen? Dan schrijf je je in bij de gemeente waar je gaat wonen. Dit doe je op het gemeentehuis van jouw woonplaats. Je wordt dan ingeschreven als ingezetene van Nederland. Je inschrijving moet geregeld zijn binnen 5 dagen na de eerste dag dat je in Nederland komt of wanneer duidelijk wordt dat je toch langer dan 4 maanden blijft wonen en werken in Nederland. 

Om je in te schrijven bij de gemeente heb je een paspoort of EU-identiteitsbewijs nodig. Het kan zijn dat je ook aanvullende documenten nodig hebt zoals een geboorteakte, dit kun je het beste van tevoren even navragen bij de gemeente waar je gaat wonen. 

Ik heb al eens eerder in Nederland gewerkt

Moet ik me dan opnieuw inschrijven?   

Als je al eens eerder in Nederland hebt gewerkt en gewoond dan heb je al een burgerservicenummer. Je hoeft je dan niet opnieuw in te schrijven. Ben je je BSN kwijt? Deze kun je (tegen betaling) opvragen bij een van de 19 loketten van de Nederlandse overheid. 

Contract

Het contract sturen wij je in je eigen taal, dat leest wel zo makkelijk. We proberen dit contract zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk te houden, maar er kunnen soms dingen instaan die je niet helemaal begrijpt. Dan kun je uiteraard altijd even contact met ons opnemen, zodat we je alles uit kunnen leggen. 

Salaris

Voor jouw werk in Nederland betalen wij je in ieder geval het wettelijk vastgestelde minimumloon, hoe hoog jouw loon precies is spreek je af met Nedflex. Om jouw loon te kunnen ontvangen heb je een bankrekeningnummer op je eigen naam nodig. Dit is verplicht omdat zo kan worden nagegaan dat jij zeker weten het minimumloon gestort krijgt op je rekening. Je mag er ook voor kiezen om je loon te laten storten op jouw bankrekening in je thuisland, maar hou er dan wel rekening mee dat het langer duurt voordat je je geld ontvangt.

Wat staat er op een loonstrook?

Zorgverzekering

Wanneer je een contract hebt bij een Nederlandse werkgever, ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je via Nedflex gaat werken, bieden wij jou een zorgverzekering bij HollandZorg aan. Je tekent hiervoor documenten, wij houden de premie van deze zorgverzekering in van je loon dus ook daar heb je geen omkijken naar. De actuele premie vind je hier.

Verlof

Uiteraard heb je ook recht op verlof. Hoe dat precies geregeld is en waar je recht op hebt als je in Nederland werkt, lees je op deze website.

Wat moet ik doen als ik ziek word terwijl ik in Nederland ben?

Het kan gebeuren dat je ziek wordt terwijl je in Nederland verblijft om te werken. Heel vervelend natuurlijk. In onderstaand filmpje wordt duidelijk uitgelegd wat je in zo’n geval het beste kunt doen. 

Huisvesting

Hoe vind ik een goede woonruimte in Nederland?

Wanneer je in Nederland komt werken heb je ook huisvesting nodig. Nedflex faciliteert deze huisvesting niet zelf. Bij sommige vacatures regelt de opdrachtgever (waar je gaat werken) huisvesting, dit staat dan altijd in de vacature aangegeven. In deze afbeelding staat in het kort wat je moet regelen wanneer je (tijdelijk) in Nederland komt wonen. 

COVID-19

Corona

Door het coronavirus zijn er een aantal zaken anders geregeld, dat geldt uiteraard ook voor Nederland. Op deze website kun je de Nederlandse persconferenties terugkijken in het Engels/Pools.

Naast de landelijke maatregelen heeft de ABU een Corona-Veiligheidsprotocol Arbeidsmigranten opgesteld.

De terugkeer naar je thuisland

Er komt een tijd dat je terugkeert naar je eigen thuisland. Dat kan zijn omdat je contract afloopt, het werk ophoudt, je zelf jouw contract opzegt of omdat je wordt ontslagen. Wat doe je dan? 

De rechten die je hebt hangen af van het soort uitzendcontract dat je hebt. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je die altijd aan ons stellen. 

Heb je vragen, klachten of opmerkingen?

Direct contact opnemen op Engelse pagina met chat functie en info@nedflex.nl. Op Poolse pagina chat functie en mailadres polski@nedflex.nl.