Payroll via Nedflex

Payroll via Nedflex

Wil je graag een nieuwe medewerker aannemen zonder alle administratieve en juridische werkzaamheden die daarbij komen kijken? Via Nedflex payroll komen je werknemers bij Nedflex op de payroll te staan. Wij worden juridisch werkgever en nemen daarmee gelijk alle werkgeversrisico’s op ons.

De werving en selectie en begeleiding tijdens het werk ligt volledig in je eigen handen. Wij zorgen voor de rest.  

Voordelen voor jouw medewerkers:

  • Alle zaken rondom contract en loonstroken in een online portaal;
  • Wekelijkse- of vierwekelijkse betalingen;
  • Alles volgens wet- en regelgeving goed geregeld;
  • Een deskundig team om eventuele vragen te beantwoorden. Ook in het Engels en Pools.

Wat is het verschil tussen payroll en uitzenden? 

Tot 2020 waren er wettelijk geen verschillen tussen payroll en uitzenden. Maar voor bedrijven en instellingen waren deze verschillen er wel degelijk. Het belangrijkste verschil is de werving en selectie (allocatiefunctie). Bij uitzenddiensten verzorgt het uitzendbureau de werving en selectie, bij payrollconstructies doet de klant de werving en selectie en voert het payrollbedrijf de administratie en is dus officieel de werkgever. Groot voordeel van een payrollconstructie is vooral de lagere kosten. Vaak is een payrollmedewerker een stuk voordeliger dan een uitzendkracht, vooral omdat er geen kosten worden gemaakt voor de werving en selectie.  

Doe de test Is payroll geschikt voor jou?

"*" geeft vereiste velden aan

1
2
3
4
Ik heb overzicht in de personeelsadministratie.

Branches

Nedflex heeft aparte labels voor payrolling in de agrarische sector en de horeca- en recreatiebranche. Maar ook wanneer je werkzaam bent in een andere sector, van schoonmaak en het bakkerijwezen tot de bouwsector. Wij bieden altijd een oplossing op maat. Oftewel: een tijd- en geldbesparend voorstel dat volledig is afgestemd op jouw onderneming. Benieuwd naar de voordelen van payroll voor de verschillende branches? Je vindt ze hieronder.

Zo ziet het payroll proces eruit

Werving en selectie

De opdrachtgever werft en selecteert zelf een medewerker.

Afspraken maken

De werkgever en werknemer maken samen afspraken over de functie, het salaris, en de arbeidsvoorwaarden.

Juridisch werkgever

Nedflex wordt de juridisch werkgever van de medewerker.

Aan het werk

De werknemer gaat aan de slag bij de werkgever en de werkgever verzorgt de gehele onboarding en stuurt de medewerker op de werkvloer aan.

Gewerkte uren doorgeven

De werkgever geeft de gewerkte uren aan Nedflex door.

Uitbetaling

Nedflex betaalt het salaris uit en verzorgt de gehele administratie (onder andere loonstrookjes).

Betrouwbare partner

Bij Nedflex betaal je een vooraf vastgesteld uurtarief. Zo zie je meteen wat je per uur kwijt bent, geen verrassingen. Dat wij een betrouwbare partner zijn blijkt ook uit het feit dat wij volledig gecertificeerd ABU-lid zijn.

Logo Brasserie Uit

Efficiënt Payrollen met Nedflex

Wij werken nu bijna een jaar samen met Nedflex. Onze vorige payroller ging niet met zijn tijd mee. Toen we hoorden van Nedflex en dat jullie met een overzichtelijk planningssysteem werken, hebben we een afspraak gemaakt. Na een paar fijne gesprekken hadden we direct een goed gevoel en besloten we onze medewerkers bij jullie te verlonen. Dat geeft rust. Ik ben in ons bedrijf al een duizendpoot, dus de tijd die ik niet aan urenregistratie hoef te besteden, besteed ik liever aan de gasten. Ik vind het heel prettig dat ik bij jullie een vast contactpersoon heb, die ons ook kent en bij vragen direct weet waar we het over hebben. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, maken jullie altijd even tijd om langs te komen en alles uit te leggen, heel fijn!

Veelgestelde vragen over payroll

Wat is payroll?

Het woord payroll komt vanuit de Engelse taal en betekent eigenlijk salarisadministratie. Maar, payroll is nog veel meer dan dat. Bij payroll nemen we het werkgeverschap op ons. Hoe we dat doen? Medewerkers die via een payrollconstructie bij ons werken komen bij Nedflex op contract. Wij zorgen voor een overeenkomst, de uitbetalingen, loonstroken en organiseren eigenlijk alle administratieve zaken rondom het werkgeverschap. We noemen dit ook wel het juridisch werkgeverschap.

Wat kost payroll eigenlijk?

We hebben het al gehad over de voordelen die het jou als ondernemer oplevert om te kiezen voor payrolling. Maar je wilt natuurlijk ook graag weten wat de kosten zijn van payroll. Dat leggen we je graag uit aan de hand van een rekenvoorbeeld van de ABU, de Algemene Bond voor Uitzendondernemingen.

Hoe is payroll ontstaan?

Payroll is ontstaan vanuit het uitzenden, zo’n 20 jaar geleden zag je (met de opkomst van het internet) dat steeds meer bedrijven zelf de werving en selectie deden om medewerkers te vinden en daardoor voor bepaalde functies niet meer het uitzendbureau nodig hadden. Gelukkig hebben uitzendbureaus meer voordelen dan alleen de juiste mensen vinden. Via een uitzendbureau loop je namelijk geen risico’s met betrekking tot ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ook kon je toentertijd via een uitzendbureau meer contracten bieden over een langere periode. Payrollmedewerkers kregen dus vaak een uitzendcontract, en gingen gewoon aan de slag als uitzendkracht. Vanaf begin deze eeuw zijn steeds meer bedrijven dit payroll gaan noemen, waardoor het nu een normaal woord is geworden voor deze dienstverlening.  

Hoe werkt payroll in 2023?

Sinds 1 januari 2020 is er een nieuwe wet om payroll en uitzenden ook wettelijk van elkaar te scheiden. Payrollbedrijven mogen sindsdien geen uitzendconstructies meer gebruiken. Tot 2020 werkten payrollbedrijven met uitzendcao’s. Deze cao’s brengen veel flexibiliteit in de contracten, maar dat is vanaf 2020 voor payroll dus niet meer toegestaan. Bij een payrollconstructie volg je nu de cao die geldt bij het bedrijf waar de medewerkers daadwerkelijk aan het werk gaan. 

 

Het verschil tussen payroll en uitzenden wordt vanaf 2020 geregeld in de WAB. (Check hier meer over de verschillen en de WAB

Het gaat hierbij om twee belangrijke punten: 

– Wie heeft de medewerker geworven en geselecteerd (de allocatiefunctie)?

– Gaat de medewerker exclusief aan de slag bij de klant of mag deze ook elders werken via de payroller of uitzender?

Wil je profiteren van 5,5 jaar flexibel inzetten van medewerkers dan kies je nu niet meer voor payroll maar voor uitzenden. Maar payrollen heeft nog steeds voordelen. 

Kies je als werkgever voor payroll dan houd je de gehele werving en selectie van je medewerkers in eigen hand. Dit is heel interessant voor bedrijven die alleen de gehele personeelsadministratie graag uit handen willen geven. 

 

Daarnaast kiezen veel werkgevers nog steeds voor payroll omdat het een aantrekkelijke verloningsvorm is voor hun medewerkers. Payrollkrachten worden beloond volgens de cao of beloningsregeling die bij de opdrachtgever geldt voor het personeel dat hij zelf vast in dienst neemt. Een payrollmedewerker heeft namelijk precies dezelfde rechtspositie als een medewerker in vaste dienst, waarmee hij of zij ook recht heeft op precies dezelfde arbeidsvoorwaarden. 

2020: payroll wettelijk vastgelegd 

Tot 2020 waren er wettelijk geen verschillen tussen payroll en uitzenden. Sinds 1 januari is er een nieuwe wet om payroll en uitzenden ook wettelijk van elkaar te scheiden, de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Payrollbedrijven mogen sindsdien geen uitzendconstructies meer gebruiken, je hebt nu een uitzendovereenkomst en een payrollovereenkomst.  

Tot 2020 werkten payrollbedrijven met uitzendcao’s. Deze cao’s brengen veel flexibiliteit in de contracten, maar dat is vanaf 2020 voor payroll dus niet meer toegestaan. Bij een payrollconstructie volg je nu de cao die geldt bij het bedrijf waar de medewerkers daadwerkelijk aan het werk gaan.  

Download het informatiepakket

Wil je alle informatie nog eens rustig nalezen in één handig overzicht? Laat je gegevens achter en download direct het complete informatiepakket over payroll.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat payroll betekent voor jouw medewerkers

We kunnen ons voorstellen dat je je als werkgever afvraagt wat er gaat veranderen als je jouw medewerkers bij Nedflex op de payroll zet. Nou aan de ene kant niet zoveel, omdat wij slechts juridisch werkgever worden. Jij bepaalt nog steeds op de werkvloer wat er gebeurt en je neemt zelf jouw medewerkers aan. Wij volgen volledig jouw cao, het is wettelijk namelijk vastgelegd dat wij de zogeheten ‘inlenersbeloning’, oftewel de beloningsstructuur uit jouw cao, moeten aanhouden. We zorgen er trouwens ook voor dat je op de hoogte bent van veranderingen in wet- en regelgeving, cao’s wijzigen namelijk nog wel eens.

Lees hier wat er dan wel verandert voor jouw medewerkers

De grootste misvattingen over payroll

“Personeel gaat erop achteruit bij payrolling” en “Met payrolling ben je als ondernemer duurder uit”. Er bestaan nogal wat misvattingen over payroll. Ontdek ze hier, en download direct de infographic.

Misvattingen over payrolling