Wil je graag een nieuwe medewerker aannemen zonder alle administratieve en juridische werkzaamheden die daarbij komen kijken? Via Nedflex payroll komen je werknemers bij Nedflex op de payroll te staan. Wij nemen gelijk alle werkgeversrisico’s op ons.
De werving en selectie en begeleiding tijdens het werk ligt volledig in je eigen handen. Wij zorgen voor de rest.
Voordelen:
- Je loopt geen risico’s rondom ziekte en verzuim
- Je bepaalt zelf welke medewerkers je werft en selecteert
- De medewerkers worden op tijd uitbetaald
- Geen omkijken naar de personeelsadministratie
- Wij volgen 100% de cao van je bedrijf
- Jouw payrollmedewerkers hebben precies dezelfde rechten als medewerkers direct bij jou in dienst
Wat is het verschil tussen payroll en uitzenden?
Tot 2020 waren er wettelijk geen verschillen tussen payroll en uitzenden. Maar voor bedrijven en instellingen waren deze verschillen er wel degelijk. Het belangrijkste verschil is de werving en selectie (allocatiefunctie). Bij uitzenddiensten verzorgt het uitzendbureau de werving en selectie, bij payrollconstructies doet de klant de werving en selectie en voert het payrollbedrijf de administratie en is dus officieel de werkgever. Groot voordeel van een payrollconstructie is vooral de lagere kosten. Vaak is een payrollmedewerker een stuk voordeliger dan een uitzendkracht, vooral omdat er geen kosten worden gemaakt voor de werving en selectie.
"*" geeft vereiste velden aan
Branches
Nedflex heeft aparte labels voor payrolling in de agrarische sector en de horeca- en recreatiebranche. Maar ook wanneer je werkzaam bent in een andere sector, van schoonmaak en het bakkerijwezen tot de bouwsector. Wij bieden altijd een oplossing op maat. Oftewel: een tijd- en geldbesparend voorstel dat volledig is afgestemd op jouw onderneming. Benieuwd naar de voordelen van payroll voor de verschillende branches? Je vindt ze hieronder.
Zo ziet het payroll proces eruit
De opdrachtgever werft en selecteert zelf een medewerker.
De werkgever en werknemer maken samen afspraken over de functie, het salaris, en de arbeidsvoorwaarden.
Nedflex wordt de juridisch werkgever van de medewerker.
De werknemer gaat aan de slag bij de werkgever en de werkgever verzorgt de gehele onboarding en stuurt de medewerker op de werkvloer aan.
De werkgever geeft de gewerkte uren aan Nedflex door.
Nedflex betaalt het salaris uit en verzorgt de gehele administratie (onder andere loonstrookjes).
Betrouwbare partner
Bij Nedflex betaal je een vooraf vastgesteld uurtarief. Zo zie je meteen wat je per uur kwijt bent, geen verrassingen. Dat wij een betrouwbare partner zijn blijkt ook uit het feit dat wij volledig gecertificeerd ABU-lid zijn.
” Wij werken nu bijna een jaar samen met Nedflex. Onze vorige payroller ging niet met zijn tijd mee. Toen we hoorden van Nedflex en dat jullie met een overzichtelijk planningssysteem werken, hebben we een afspraak gemaakt. Na een paar fijne gesprekken hadden we direct een goed gevoel en besloten we onze medewerkers bij jullie te verlonen. Dat geeft rust. Ik ben in ons bedrijf al een duizendpoot, dus de tijd die ik niet aan urenregistratie hoef te besteden, besteed ik liever aan de gasten. Ik vind het heel prettig dat ik bij jullie een vast contactpersoon heb, die ons ook kent en bij vragen direct weet waar we het over hebben. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, maken jullie altijd even tijd om langs te komen en alles uit te leggen, heel fijn!” – Brasserie Uit
Payrollen in 2023, kan dat nog wel?
Met de komst van de WAB lijkt het misschien alsof payroll niet meer bestaat. Maar dat is niet waar. Payroll is nog steeds mogelijk en kan voor sommige bedrijven nog steeds een uitkomst zijn. We leggen je graag uit hoe payroll de afgelopen jaren veranderd is.
Payrolling tot en met 2019
Tot 2019 ging het als volgt. Een bedrijf zocht een nieuwe medewerker en verzorgde het hele sollicitatieproces zelf. De medewerker werd aangenomen via payroll en Nedflex werd als payroller de juridisch werkgever van de medewerker. De werkgever waar de medewerker daadwerkelijk werkte bleef verantwoordelijk voor de aansturing op de werkvloer en bijvoorbeeld de functioneringsgesprekken. Nedflex betaalde onder andere de salarissen uit, maakte de loonstroken en jaaropgave en medewerkers melden zich ziek via Nedflex. Als werkgever liep je daardoor weinig risico als het gaat om ziekte en verzuim en je kon de medewerker 5,5 jaar inzetten zonder dat je een vast contract hoefde te geven. Vooral vanwege deze flexibiliteit kozen veel werkgevers voor payroll.
2020: payroll wettelijk vastgelegd
Tot 2020 waren er wettelijk geen verschillen tussen payroll en uitzenden. Sinds 1 januari is er een nieuwe wet om payroll en uitzenden ook wettelijk van elkaar te scheiden, de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Payrollbedrijven mogen sindsdien geen uitzendconstructies meer gebruiken, je hebt nu een uitzendovereenkomst en een payrollovereenkomst.
Tot 2020 werkten payrollbedrijven met uitzendcao’s. Deze cao’s brengen veel flexibiliteit in de contracten, maar dat is vanaf 2020 voor payroll dus niet meer toegestaan. Bij een payrollconstructie volg je nu de cao die geldt bij het bedrijf waar de medewerkers daadwerkelijk aan het werk gaan.
Payroll anno 2023
Het verschil tussen payroll en uitzenden wordt dus vanaf 2020 geregeld in de WAB. Het gaat hierbij om twee belangrijke punten:
1. Wie heeft de medewerker geworven en geselecteerd (de allocatiefunctie)?
2. Gaat de medewerker exclusief aan de slag bij de klant of mag deze ook ergens anders werken via de payroller of uitzender?
Wil je profiteren van 5,5 jaar flexibel inzetten van medewerkers dan kies je nu niet meer voor payroll maar voor uitzenden. Maar payrollen heeft nog steeds voordelen.
Kies je als werkgever voor payroll dan houd je de gehele werving en selectie van je medewerkers in eigen hand. Dit is heel interessant voor bedrijven die alleen de gehele personeelsadministratie graag uit handen willen geven.
Daarnaast kiezen veel werkgevers nog steeds voor payroll omdat het een aantrekkelijke verloningsvorm is voor hun medewerkers. Payrollkrachten worden beloond volgens de cao of beloningsregeling die bij de opdrachtgever geldt voor het personeel dat hij zelf vast in dienst neemt. Een payrollmedewerker heeft namelijk precies dezelfde rechtspositie als een medewerker in vaste dienst, waarmee hij of zij ook recht heeft op precies dezelfde arbeidsvoorwaarden.
Download het informatiepakket
Wil je alle informatie nog eens rustig nalezen in één handig overzicht? Laat je gegevens achter en download direct het complete informatiepakket over payroll.
"*" geeft vereiste velden aan
Wat payroll betekent voor jouw medewerkers
We kunnen ons voorstellen dat je je als werkgever afvraagt wat er gaat veranderen als je jouw medewerkers bij Nedflex op de payroll zet. Nou aan de ene kant niet zoveel, omdat wij slechts juridisch werkgever worden. Jij bepaalt nog steeds op de werkvloer wat er gebeurt en je neemt zelf jouw medewerkers aan. Wij volgen volledig jouw cao, het is wettelijk namelijk vastgelegd dat wij de zogeheten ‘inlenersbeloning’, oftewel de beloningsstructuur uit jouw cao, moeten aanhouden. We zorgen er trouwens ook voor dat je op de hoogte bent van veranderingen in wet- en regelgeving, cao’s wijzigen namelijk nog wel eens.
Lees hier wat er dan wel verandert voor jouw medewerkers
De grootste misvattingen over payroll
“Personeel gaat erop achteruit bij payrolling” en “Met payrolling ben je als ondernemer duurder uit”. Er bestaan nogal wat misvattingen over payroll. Ontdek ze hier, en download direct de infographic.