Hoe het begon

De basis voor de huidige Nedflex Holding wordt bijna 30 jaar geleden gelegd in Amsterdam. De broers Victor en Onno van Commenée richten daar in 1992 de Central Job Bank op, die enige tijd later wordt omgedoopt tot INDIVIDU. Hun eerste klant: de toentertijd prominente winkelketen Free Record Shop.

Het doel van de broers is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Ze zijn in het begin van de jaren ’90 het eerste uitzendbureau met een pool van mensen uit de zogeheten D-categorie (‘moeilijk bemiddelbaar’).

Ze zien dat het anders moet; er is meer nodig om deze doelgroep niet alleen tijdelijk maar ook voor langere tijd duurzaam aan het werk te krijgen. Ze leggen de focus op individuele aandacht voor elke werkzoekende (inderdaad, daar komt de naam INDIVIDU vandaan) en starten in samenwerking met Innovam met het aanbieden van banen in combinatie met opleidingen. Het bedrijf groeit en INDIVIDU realiseert een ongekend hoog uitstroompercentage van 90%.

Hiermee leggen de broers niet alleen de basis voor een succesvolle onderneming, ze creëren hiermee ook het DNA van het bedrijf. Want individuele aandacht voor elke werkzoekende en de wens om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk te krijgen, zijn tot op de dag van vandaag kernwaarden binnen INDIVIDU en de totale Nedflex Holding.

Groei en partnerschap

Vanuit hun rol als uitzender van moeilijk bemiddelbare mensen, komen ze in contact met Ferry Aker, die op dat moment werkzaam is bij het Arbeidsbureau. Wanneer Aker jaren later uitzendbureau RegioFlex heeft opgestart, besluiten ze samen te werken. In eerste instantie wordt Nedflex in 2004 opgericht als de payrolltak van uitzendbureau INDIVIDU en partner van RegioFlex. In 2010 krijgt de Nedflex Holding haar huidige vorm: de uitzendvestigingen en -activiteiten van RegioFlex worden overgenomen door Nedflex en INDIVIDU gaat zich volledig richten op het uitzenden van verkeersregelaars.

Victor en Onno van Commenée en Ferry Aker vormen vandaag de dag nog steeds het bestuur van de Nedflex Holding. Victor is vanuit het bestuur benoemd tot Algemeen Directeur.