Hoe het begon

 • 1992

  Central Job Bank

  In 1992 richten Victor en Onno van Commenée de Central Job Bank op in Amsterdam. Een uitzendbureau gericht op het plaatsen van moeilijk bemiddelbare mensen. En dat lukt; ze behalen een uitstroompercentage van 90%.

 • 1994

  Eerste grote klant

  Gate Gourmet wordt de eerste grote klant van het jonge uitzendbureau, dat daarmee in één klap flink moet uitbreiden. Gate Gourmet is tot op de dag van vandaag klant van Nedflex, het bedrijf waar de Central Job Bank uiteindelijk tot uitgroeit. 

 • 1998

  Een nieuwe naam: INDIVIDU

  Het uitzendbureau krijgt steeds meer een eigen, uniek gezicht, met de werkzoekende als centraal middelpunt van haar werkwijze. De broers Van Commenée besluiten om de individuele aandacht voor elke kandidaat terug te laten komen in een nieuwe naam: INDIVIDU. Dat hun aanpak succesvol is, blijkt uit de snelle groei van het bedrijf. In 1998 is een groter pand nodig. De keuze valt op de Prins Hendrikkade 84-85 in het hartje van Amsterdam. 

 • 1999

  RegioFlex

  Na jaren gewerkt te hebben voor het Arbeidsbureau, waar hij voor het eerst in contact komt met Victor en Onno, richt Ferry Aker in 1999 het uitzendbureau RegioFlex op. Het bedrijf vestigt zich in Volendam en maakt gelijk een goede start. In enkele jaren concurreert RegioFlex grote, landelijk opererende uitzenders weg uit het vissersdorp. 

 • 2001

  Nog meer nieuwe uitzendvestigingen

  INDIVIDU groeit door en door. Verschillende nieuwe uitzendvestigingen worden opgezet in de regio Amsterdam, waaronder in Haarlem.  

 • 2006

  Nedflex

  Payrolling doet zijn intrede in Nederland. Samen met RegioFlex directeur Ferry, die de broers kennen vanuit hun rol als partner van het Arbeidsbureau, richten Victor en Onno Nedflex op als de payrolltak van INDIVIDU. Nedflex ontwikkelt zich in de jaren na de oprichting tot een payrollorganisatie met een eigen gezicht – een onderneming die relaties niet als klanten ziet, maar als partners. 

 • 2008

  LTO Seizoenarbeid Payrolling

  In 2008 deed Nedflex mee aan een aanbesteding, waarbij LTO Seizoenarbeid al bijna zaken was gaan doen met een andere partij. Vlak voor het sluiten van die deal is Nedflex nog met LTO om tafel gegaan en heeft daar, met succes, het concept van White Label voorgelegd. Dit concept was al bij Nedflex bekend. Het idee was om onder een gezamenlijke en vertrouwde naam flexibele arbeid aan te bieden: LTO Seizoenarbeid Payrolling. Na 6 jaar is die samenwerking uiteindelijk opgezegd, maar in 2015, een jaar later, is er weer een nieuwe samenwerking tot stand gekomen. De naam LTO Seizoenarbeid Payrolling wordt sinds de nieuwe samenwerking niet meer gebruikt, maar Nedflex is tot de dag van vandaag trots partner van LTO Seizoenarbeid.

 • 2012

  Begin van de Nedflex Holding

  Het driemanschap Victor, Onno en Ferry besluit om drie samenwerkende bedrijven INDIVIDU, Nedflex en RegioFlex te laten fuseren. De Nedflex Holding ontstaat. INDIVIDU, dat een sterke basis heeft ontwikkeld als uitzender van verkeersregelaars bij grote infrastructurele projecten, gaat zich hier volledig op richten. De uitzendvestigingen van RegioFlex worden opgenomen in een franchiseconcept onder de naam van Nedflex. Nedflex richt zich vanaf dat moment op zowel payrolling als uitzenden. 

 • 2013

  Samenwerking met KHN

  Nedflex was de allereerste payrollorganisatie die een samenwerking met LTO Seizoenarbeid aanging. Later sloten ook andere brancheverenigingen zoals ICTWaarborg en Recron zich bij Nedflex aan. Daarom besloot Koninklijk Horeca Nederland op 1 oktober 2013 ook een samenwerking aan te gaan met Nedflex. Leden van KHN profiteren van verschillende ledenvoordelen, zoals een gratis account op het Nedflex vacatureplatform.

 • 2020

  Een eigen vacaturebank

  Met de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans op 1 januari 2020 wordt uitzenden belangrijker dan ooit voor Nedflex. Nedflex ontwikkelt daarom een eigen vacaturebank en richt zich hiermee niet langer alleen op de werkgevers, maar ook op de werkzoekenden. 

  Vanaf 1 december 2020 worden Nick Bos (CEO) en Martine de Wit (CRO) benoemd tot directie van Nedflex. Victor en Onno van Commenée en Ferry Aker vormen vandaag de dag nog steeds het bestuur van de Nedflex Holding. 

 • 2022

  Nedflex bestaat 30 jaar

  2022 is een bijzonder jaar voor Nedflex, we vieren het 30-jarig bestaan. Nedflex is de afgelopen jaren gegroeid tot een bedrijf met meerdere uitzendvestigingen en in totaal zo’n 70 interne medewerkers. Dit jaar hebben we ook het dienstenpakket uitgebreid met onder andere onze dienst re-integratie en verzuim.