Werkzoekend

Hé wij helpen je graag. Neem een duik in onze vacaturebank

5 tips voor je sollicitatiegesprek

 1. Lees je goed in in het bedrijf én de functie 
  Weet wat het bedrijf doet en waar het voor staat en voor welke vacature je op gesprek komt. Je hoeft natuurlijk niet alle ins en outs te weten, daar kom je tijdens het gesprek vanzelf achter door de juiste vragen te stellen.
 2. Weet met wie je het gesprek hebt 
  Controleer vooraf altijd even met wie je het gesprek hebt. Het komt niet echt professioneel over als je je aanmeldt bij de receptie en je hebt geen idee naar wie je moet vragen. 
 3. Vermijd negativiteit
  Zorg ook dat je positief overkomt. Wat de reden ook is voor je sollicitatie, vermijd negativiteit over bijvoorbeeld je vorige werkgever, functie of collega’s. Neem een actieve houding aan in plaats van onderuitgezakt op je stoel te hangen. Leg je armen op tafel of in je schoot, gekruiste armen duidt op een gesloten houding. 
 4. Zorg dat je op tijd komt 
  Het lijkt een open deur, maar toch gaat het nog lang niet altijd goed. Zorg dat je op tijd op je afspraak verschijnt, maar meld je ook niet veel te vroeg. Ongeveer 5-10 minuten voor de afspraak is prima. 
 5. Wees eerlijk 
  Wees eerlijk over de werkervaring die je hebt opgedaan en de diploma’s die je behaald hebt. De waarheid komt altijd wel naar boven. Een werkgever vindt het vaak alleen maar goed als je wilt investeren in je eigen ontwikkeling wanneer je nog niet over alle kennis en ervaring beschikt.  
Werken op laptop en telefoon