Start je eigen uitzendbureau

Nedflex Franchise of White Label

Dit krijg je van ons: 

 • Wij verzorgen jouw administratie 
 • Via Nedflex ben je volledig gecertificeerd 
 • Lage factoren door collectieve verzekeringen en premies 
 • Je marge 100% voorgefinancierd
 • Onbeperkt de mogelijkheid om jouw vacatures op onze vacaturebank te plaatsen én via dit platform op Indeed 
 • Met onze jarenlange ervaring in uitzenden zijn we een fijne sparringspartner 
 • We delen graag onze kennis via jaarlijkse seminars, webinars en kennisworkshops 
 • Juridische ondersteuning en marketingadvies 
Franchise vs. White Label

Je denkt erover om een eigen uitzendbureau te starten. Als HR-dienstverlener met meer dan 30 jaar ervaring in uitzenden helpen wij je om snel en goed verzorgd van start te gaan. We kunnen ons voorstellen dat je nog vol vragen zit. Is het niet heel duur om een eigen uitzendbureau te starten? Hoe zit dat dan met certificeringen en wet- en regelgeving waar een uitzendbureau aan moet voldoen? Is het niet heel moeilijk om een uitzendbureau te starten? Waar moet je beginnen?

Nedflex heeft het antwoord op al deze vragen. Wij hebben al onze kennis en ervaring gebundeld in een pakket waarmee we jou als ondernemer op weg helpen. Op deze pagina leggen we je precies uit waar je over na moet denken voordat je je eigen uitzendbureau start en hoe wij jou kunnen helpen met de backoffice zodat jij je volledig kunt focussen op het vinden van kandidaten voor jouw klanten.

Beluister onze podcast

White Label vs. Franchise

Bij Nedflex heb je 2 opties: een white label of een franchise uitzendbureau. Wil je zelf de volledige creatieve vrijheid bij het ondernemen dan is een white label echt iets voor jou. Profiteer je liever van de gevestigde naam Nedflex en een volledig kant-en-klare huisstijl dan ga je voor een franchise uitzendbureau. Hieronder de belangrijkste verschillen tussen deze 2 vormen: 

White label uitzendbureau

 • Je start een uitzendbureau onder je eigen naam.
 • Je hebt de volledige creatieve vrijheid.
 • Je bouwt echt aan je eigen merk en je eigen bedrijf.
 • Je administratie wordt volledig door ons verzorgd.
 • Een marketingteam dat voor je klaarstaat.
 • Jouw marge 100% voorgefinancierd.
 • Gratis jouw vacatures plaatsen op onze vacaturebank.

Franchise uitzendbureau

 • Je profiteert van de naamsbekendheid van Nedflex.
 • Je maakt gebruik van de huisstijl van Nedflex.
 • Je onderneemt binnen de kaders van Nedflex.
 • Je administratie wordt volledig door ons verzorgd.
 • Jouw marge 100% voorgefinancierd.
 • Gratis jouw vacatures plaatsen op onze vacaturebank.

Bij een white label werk je dus echt aan je eigen bedrijf. Je hebt de volledige creatieve vrijheid om je eigen brand te creëren. Wij verzorgen je personeelsadministratie zodat jij je echt kunt focussen op het vinden van klanten en kandidaten.

Bij een franchise vestiging daarentegen, kom je met een bestaande naam binnen waarmee je direct vertrouwen uitstraalt. Je hoeft je geen zorgen te maken over een huisstijl, een website en hoe je jouw naamsbekendheid kunt opbouwen, dat hebben wij al voor je gedaan. Je betaalt voor een franchise uitzendbureau wel een hogere instapfee dan bij een white label vestiging.

“Uiteindelijk wil je als enthousiaste, creatieve ondernemer vaak lekker je eigen ding kunnen doen, en niet altijd alleen binnen de kaders van Nedflex. Daar is onze white label formule heel geschikt voor.”

Rebecca – sales manager franchise & white label

“Wij werken sinds april 2013 met Nedflex samen. Toen namen we de vestiging Spanbroek van het hoofdkantoor over, wat een directe vergroting van ons bedrijf gaf en een zet in de juiste richting. De grootste voordelen van een samenwerking met Nedflex vinden wij de voorfinanciering voor het uitbetalen van de lonen en de bijhorende controle. Ook worden wij op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in de markt en cao verhogingen en profiteren wij van de ondersteuning van de juridische afdeling.”

Nedflex Spanbroek

Voordelen van samenwerken met Nedflex

’92

Wij werken met ondernemers sinds 1992

42 white labels

8

Eigen vestigingen

“Ik kende Nedflex al uit mijn werkverleden en heb dat altijd als positief ervaren. Toen ik in contact kwam met de accountmanager, Rebecca, wist zij heel goed en duidelijk uit te leggen hoe er gewerkt wordt en wat de voor- en nadelen zijn. Als ik dat vergelijk met andere formules waar je min of meer vestigingsmanager bent, is dit voor mij de juiste keuze geweest. Ik ben na vier jaar ook nog steeds meer dan tevreden over de samenwerking.”

Gerco – Nedflex Alkmaar
Meer weten? Download het infopakket Eigen uitzendbureau starten

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over het starten van een uitzendbureau

Kan ik zomaar een uitzendbureau starten?

Ja, in principe kan iedereen een eigen uitzendbureau starten. Er komt wel heel wat kijken bij het starten van een uitzendbureau. Een van de eerste stappen is het schrijven van een ondernemersplan of bedrijfsplan en je vervolgens inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast moet je je aansluiten bij brancheverenigingen. Start je een uitzendbureau via Nedflex dan ga je direct gecertificeerd en volledig verzorgd van start. 

Hoeveel verdien je met een eigen uitzendbureau?

Dit hangt af van verschillende factoren, een exact bedrag noemen is daarom lastig. In welke branche ben je actief? Hoe groot is je bedrijf? Hoeveel kandidaten plaats je per maand? Als je het goed doet, zul je er vast en zeker een goed salaris mee verdienen. 

Hoeveel geld heb je nodig om een eigen uitzendbureau te starten? 

Om een eigen uitzendbureau te starten moet je je eerst inschrijven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Dat kost eenmalig €75. Daarnaast maak je onder andere kosten voor het aanvragen van een zakelijke rekening, een laptop, telefoon, een eigen website. Hier vind je de overige kosten voor het starten van een eigen uitzendbureau

Waar moet ik aan voldoen als uitzendbureau? 

Het kabinet wil misstanden in de uitzendbranche tegengaan is daarom van plan om in 2025 een verplichte certificering in te voeren voor ondernemingen die arbeidskrachten ter beschikking stellen. Deze certificeringsverplichting zal waarschijnlijk worden opgenomen in de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi). 
Als professioneel uitzendbureau is het nu nog alleen handig om het NEN 4400-1 certificaat te hebben. Met deze certificering toon je aan dat je voldoet aan de wettelijke eisen met betrekking tot personeels- en salarisadministratie. Je wordt als uitzendbureau dan ook opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid. Er zijn een aantal cao’s die bedrijven verplichten alleen met NEN 4400-1 gecertificeerde uitzendbureaus samen te werken. 

Wat is het verdienmodel van een uitzendbureau?

Simpel gezegd verdient een uitzendbureau geld aan het vinden en plaatsen van geschikte kandidaten bij opdrachtgevers. Daarnaast kun je denken aan andere diensten, zoals het overnemen van de personeelsadministratie, outplacement, HR-advies.  
 
Voorbeelden van verdienmodellen: 
– Commissie op basis van een percentage van het salaris van de medewerker. 
– Een vast tarief per uur, per dag of per week. 
– Een combinatie van een vast tarief en een commissie. 

Hoe word ik een uitzendbureau? 

Een eigen uitzendbureau starten begint bij het maken van een ondernemingsplan. Hierin denk je bijvoorbeeld na over op welke branche je je wilt focussen, wat jou uniek maakt ten opzichte van alle andere uitzendbureaus, welke rechtsvorm je kiest, hoe je je uitzendbureau gaat financieren etc. We hebben een handig stappenplan voor je opgesteld voor het starten van je eigen uitzendbureau.

Over Nedflex 

Nedflex is een HR-dienstverlener met meer dan 30 jaar ervaring in uitzenden. We hebben 8 eigen vestigingen en meer dan 40 uitzendpartners door heel Nederland waarvoor we de backoffice verzorgen. Daarnaast zijn wij de kennispartner op uitzendgebied voor onze partners en uitzendkrachten. 

Onze visie 

Wij verbinden werkgevers en werkenden op duurzame wijze. Door een eigenzinnige kijk op markt en technologie komen we samen tot een passende oplossing. 

Voor wie Nedflex is 

Nedflex is er voor ondernemers die hun eigen uitzendbureau willen starten, maar ook voor de ondernemer die al een uitzendbureau heeft en deze naar een hoger niveau wil tillen. Wij zorgen ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken over je administratie, het opstellen van contracten, het uitbetalen van de lonen, maar ook het aanvragen van certificeringen die nodig zijn om je eigen uitzendbureau te starten hebben wij al voor je geregeld. 

Wat je gaat doen

Jij hebt alle tijd om al je energie te stoppen in het vinden van job matches. Jij bent de schakel tussen werkzoekenden en je klanten. Jij weet dan ook als geen ander wat jouw klant nodig heeft en waar je die perfecte persoon vandaan haalt. Wij zorgen er dan wel voor dat alles aan de achterkant goed geregeld is. Zo geniet jij onbezorgd van de vrijheid en flexibiliteit van het hebben van je eigen bedrijf. 

Een eigen uitzendbureau starten – waar moet je beginnen? 

We kunnen ons voorstellen dat een eigen uitzendbureau starten niet klinkt als iets wat je zomaar even doet. Dat klopt. Er komt heel wat kijken bij het starten van je eigen bedrijf. Maar door gebruik te maken van de vakkennis en jarenlange ervaring van Nedflex maak je het eigenlijk heel eenvoudig.  Je hoeft niet te investeren in dure software, je hebt geen personeel nodig voor de administratie, jij begint volledig verzorgd aan een succesvolle carrière in de uitzendbranche. Er is bovendien een ervaren team voor jou beschikbaar waarmee je kunt sparren. 

eigen uitzendbureau starten

Jij bent verantwoordelijk voor de voorkant, het matchen van kandidaten met klanten, wij regelen de achterkant. Dat betekent zaken als contracten opstellen, het uitbetalen van lonen en doorbetaling bij ziekte. Wij zijn Eigenrisicodrager voor de Ziektewet. Dat wil zeggen dat jij geen enkel risico loopt. Je bent namelijk niet zelf juridisch werkgever, dat is Nedflex. 

Jij bepaalt in welke branche(s) je actief wilt zijn en wat jou onderscheidt van andere uitzendbureaus. Voordat je begint is het dan ook wel belangrijk om je ondernemingsplan op papier te hebben. Hiervoor moet je bijvoorbeeld nadenken over wie je doelgroep is, wat is je bedrijfsnaam (check ook gelijk of de domeinnaam voor je website nog beschikbaar is), welke bedrijfsvorm kies je en ga je werken vanuit huis, op flexplekken of huur je een kantoorpand? Als je alles duidelijk hebt kun je je inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en een G-rekening afsluiten. Je gaat beginnen! 

Je eigen uitzendbureau starten – hier vind je een handig stappenplan

 
Wat kost het starten van een eigen uitzendbureau?

Kies je ervoor om via Nedflex je uitzendbureau te starten dan betaal je een instapfee. Die hangt af van het soort uitzendbureau dat je start, een white label of franchise. Je gaat dan volledig verzorgd van start en hebt geen enorm startkapitaal nodig. 

Kies je ervoor om helemaal zelf je uitzendbureau te starten dan zijn er verschillende kosten waar je als startende ondernemer rekening mee moet houden. Je begint met opstartkosten, denk aan een inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, een laptop, telefoon, internet, website, eigen logo en huisstijl etc. Daarnaast zijn er verschillende recruitmentkosten zoals een CRM-pakket en abonnementen op vacaturewebsites en bijvoorbeeld LinkedIn. Tot slot moet je goed voor jezelf bedenken hoe je je werkgeverschap wilt inrichten. Word je zelf werkgever, met alle risico’s die daarbij komen kijken, of besteed je je werkgeverschap liever uit? 

Lees meer over de kosten voor het starten van je eigen uitzendbureau.

Zo bepaal je in welke branche jij het beste een uitzendbureau kunt starten

Als je besluit om een uitzendbureau te starten is het wel belangrijk dat je een niche vindt, je bent immers niet de eerste met dit idee. Er bestaan al heel veel uitzendbureaus, dus het is zaak om je te onderscheiden van de rest. We hebben een blog geschreven dat jou kan helpen bij het bepalen van je branche wanneer je een uitzendbureau gaat starten.

Verschillende rechtsvormen voor een eigen uitzendbureau

Bij het starten van een eigen uitzendbureau kun je voor verschillende rechtsvormen kiezen. Deze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen: 

 • Besloten Vennootschap (BV): een BV is een rechtspersoon met beperkte aansprakelijkheid. Dit betekent dat je persoonlijk vermogen beschermd is als het uitzendbureau failliet gaat. BV’s worden vaak gekozen vanwege de aansprakelijkheidsbeperking en het professionele imago dat het kan uitstralen. 
 • Eenmanszaak: als je alleen een uitzendbureau wilt starten en geen behoefte hebt aan beperkte aansprakelijkheid, dan kun je kiezen voor een eenmanszaak. Dit is de eenvoudigste en goedkoopste rechtsvorm om op te zetten. Houd er wel rekening mee dat je als eenmanszaak ook persoonlijk aansprakelijk bent voor schulden van het bedrijf. 
 • Vennootschap onder firma (VOF): als je het uitzendbureau samen met een of meerdere partners wilt starten, kun je voor een VOF kiezen. In een VOF zijn alle vennoten gezamenlijk aansprakelijk voor schulden van het bedrijf. 
 • Commanditaire Vennootschap (CV): dit is een variant van de VOF waarbij er naast vennoten ook stille vennoten zijn die alleen financieel meedoen en geen actieve rol in het management hebben. De beherende vennoten hebben wel een actieve rol en zijn aansprakelijk, de stille vennoten hebben beperkte aansprakelijkheid.