Ons diversiteitsbeleid

Diversiteitsbeleid – Voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt

De visie van Nedflex is: voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt. Wij streven dan ook altijd naar een divers personeelsbestand waarbij discriminatie niet is toegestaan. Competenties en kwaliteit zijn vanzelfsprekend voor ons altijd belangrijker dan geslacht, leeftijd, afkomst of geloofsovertuiging. Wij vinden dat iedereen een plek op de arbeidsmarkt verdient, ook mensen met een arbeidsbeperking of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nedflex heeft zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot één van de grootste en snelst groeiende specialisten op het gebied van payrolling, backoffice en uitzenden in Nederland.

Nedflex is lid van de Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU) en is ISO 9001:2015, NEN en VCU gecertificeerd. In de uitzendbranche speelt diversiteit een grote rol.

Zoals Jurriën Koops, algemeen directeur van de ABU al zei:

“Voor veel mensen vormt de uitzendbranche de eerste toegang tot de arbeidsmarkt. Er zijn grote personeelstekorten. Iedereen is hard nodig. De uitzendbranche is bij uitstek geschikt om de kracht van diversiteit op de arbeidsmarkt te laten zien. Wij hebben dus een extra verantwoordelijkheid.”

Wat houdt discriminatie in?

Discriminatie is het anders behandelen, achterstellen of uitsluiten van mensen op basis van (persoonlijke) kenmerken.

Dit mag niet op basis van de grondwet, maar gebeurt helaas wel. Iedereen moet kunnen meedoen op de arbeidsmarkt, ongeacht geloof, afkomst, geslacht, zwangerschap of leeftijd.

Diverse soorten discriminatie

Discriminatie is een veelomvattend begrip. We maken hierbij onderscheid in directe, indirecte en positieve discriminatie.

Directe discriminatie

Bij directe discriminatie wordt rechtstreeks het verschil tussen medewerkers gemaakt.

Voorbeeld In een vacature staat: wij zijn op zoek naar een magazijnmedewerker die niet ouder is dan 25. Of een vrouwelijke sollicitant wordt afgewezen omdat de voorkeur uitging naar een man.

Indirecte discriminatie

Bij indirecte discriminatie is het aantonen van onderscheid moeilijker.

Voorbeeld In een vacature staat: wij zijn op zoek naar een sterke kandidaat voor fysiek zwaar werk voor de inpakafdeling. Je sluit vrouwen hiermee niet direct uit, maar nodigt ze ook niet uit om te solliciteren.

Positieve discriminatie

Als een bepaalde groep mensen onvoldoende vertegenwoordigd is mag je meedoen aan positieve discriminatie.

Voorbeeld Over het algemeen werken er meer mannen dan vrouwen in de transport, je mag vrouwen dan stimuleren om te solliciteren.

Do’s en dont’s

Don’t:

X 2-5 jaar werkervaring
X Past in een dynamisch bedrijf
X Senior
X Starter of junior

X Kandidaat tussen 15 en 20 jaar
X Accentloos Nederlands / ABN

X Bijbaan naast je studie

Do:

V Minimaal 2 jaar werkervaring
V Je voelt je thuis in een dynamisch bedrijf
V Minstens 8 jaar ervaring of het betreft een senior functie
V De positie staat open voor mensen met geen of weinig werkervaring / Het betreft een junior functie
V Kandidaten vanaf 15 jaar
V Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (alleen als het van toepassing is op de functie)
V Flexibele uren