Wat betekent payrolling voor mijn medewerkers?

We beginnen met een wat cryptisch antwoord: aan de ene kant niet zoveel, aan de andere kant veel. Wees niet bevreesd: we leggen het uit.

Aan de ene kant verandert er voor uw medewerkers niet zoveel wanneer u hen bij Nedflex* op de payroll plaatst, omdat u wij slechts ‘juridisch’ werkgever worden. U blijft echter degene die alles bepaalt. We staan altijd klaar om u te adviseren, maar u bent degene die mensen aanneemt, de duur van de contracten bepaalt en uw mensen aanstuurt. Op dat vlak blijft alles bij het oude. Ook hanteert Nedflex op het gebied van salaris uw cao. Het is wettelijk vastgelegd dat wij de zogeheten ‘inlenersbeloning’, oftewel de beloningsstructuur uit uw cao, moeten aanhouden.

* Let wel: Nedflex kan als volledig gecertificeerd payrollbedrijf, als partner van de grootste brancheverenigingen en als lid van de ABU voordelen bieden die niet elke payrollaanbieder kan matchen. Wij gaan in dit artikel uit van de dienstverlening van Nedflex.

Op de werkvloer en in het contact verandert er dus weinig. Ja, er staat een andere naam op het loonstrookje. Maar de beloning blijft hetzelfde, u bent nog steeds degene die alles bepaalt en u blijft het aanspreekpunt.Loonstrook en jaaropgave altijd direct inzichtelijk

Wat wel verandert, is dat uw werknemers kunnen beschikken over de faciliteiten die Nedflex als ervaren personeels- en HR-partner kan bieden. De praktijk wijst uit dat doorgaans alleen de grotere werkgevers hun medewerkers deze service hebben. Zo kunnen uw medewerkers altijd en overal hun loonstrookje en jaaropgave inzien in ons online portaal en in de handige Mijn Nedflex app. Elke werknemer krijgt een eigen, unieke inlogcode. In ons systeem kan hij of zij dus direct bij de voor de medewerker belangrijkste informatie. Ook vindt de uitbetaling altijd op hetzelfde moment in de week plaats. Dit biedt uw werknemers extra zekerheid.

Persoonlijke en juridische ondersteuning

Daarnaast kunnen uw medewerkers gebruik maken van de persoonlijke en juridische ondersteuning van ons Service Center. Ze kunnen tijdens kantooruren altijd bij ons terecht voor vragen over zaken als vakantiedagen en hun contract, maar ook over persoonlijke dingen, zoals ziekteverzuim en zwangerschap. Omdat wij juridisch werkgever zijn van duizenden mensen in Nederland, hebben wij veel ervaring met verzuim- en re-integratietrajecten, zodat wij uw medewerkers goed kunnen begeleiden.

Medewerkers langer in dienst houden

Het laatste dat verandert voor uw medewerkers, is de hoeveelheid contracten die u mag verstrekken en de duur van die overeenkomsten. U mag werknemers die bij ons op de payroll staan namelijk het aantal contracten bieden dat is vastgelegd in de ABU cao. Dat komt neer op een maximaal flexibele periode van 78 weken, gevolgd door zes contracten in vier jaar tijd. We willen hier graag heel duidelijk en open over zijn: in vakbondskringen wordt hier niet altijd positief tegenaan gekeken. Dat is niet zo gek; het is immers hun rol om zich hard te maken voor een zo hoog mogelijk aantal vaste contracten voor hun leden. Het is echter zo dat lang niet elke werkgever zich dit kan veroorloven, waardoor gewaardeerde krachten binnen twee jaar weer ‘op straat’ staan.

Wij zijn ervan overtuigd dat in dít economisch klimaat, met de huidige behoefte aan flexibiliteit voor ondernemers, payrolling juist een middel is om werknemers langer aan uw bedrijf te binden. Wij zien in de praktijk dat payrollkrachten bijvoorbeeld gedurende hun hele studieperiode van 4 tot 5 jaar bij één werkgever blijven werken, omdat hij hen 5,5 jaar lang in dienst kan houden. En bij bewezen geschiktheid gebeurt dat dus ook vaak. Het is aan u als werkgever om hier zelf een afweging over te maken. U bent en blijft de baas – u kunt iemand nog steeds te allen tijden een vast contract aanbieden, of dat nu na een paar maanden, een paar jaar, of na 5,5 jaar is. Wij bieden u en uw medewerkers simpelweg de kans om te profiteren van de service en flexibiliteit die een ervaren payrollpartner u kan bieden.

    Wilt u weten wat payrolling precies betekent voor u als werkgever?
Dat kunt u lezen in deze blog.

 

Wilt u weten wat payrolling u en uw organisatie oplevert?

Download dan nu de whitepaper!


Voordelen van payrolling