voeten zwembad zomer

Zijn jouw vakantiekrachten al zomerproof?

21 juni 2018 Arbeidstrends Payrolling

Wij helpen je graag met deze 8 tips!

Vandaag is de zomer officieel van start gegaan. Een periode die in veel branches garant staat voor meer werk. Combineer dit met eventuele vakanties onder jouw vaste personeel en er ontstaat direct een personeelstekort. Gelukkig kun je de hulp inschakelen van vakantiekrachten; onmisbare medewerkers die tijdelijk jouw team komen versterken. In dit artikel vind je een paar handige tips waarmee je heel gemakkelijk kunt investeren in de band met jouw tijdelijke personeel, zodat ook zij zich betrokken voelen en… met nog meer plezier naar hun werk gaan!

#1 Geef vakantiekrachten een mooie plek in het team

De eerste tip is direct één van de belangrijkste. Eerder schreven we al over het belang van een fijne inwerkperiode. Dit geldt echter niet alleen voor vaste werknemers, maar ook voor tijdelijke vakantiekrachten. Maak tijd voor een rondleiding door het bedrijf en een voorstelrondje langs de collega’s, zodat ze voelen hoe belangrijk ze voor jouw organisatie zijn.

Zit er een bedrijfsfeestje of –uitje aan te komen? Nodig de vakantiekrachten ook uit. Niet alleen hartstikke gezellig, maar ook nog eens een leuke manier om ze bij het team te betrekken.

Proosten teambinding

#2 Proactief aan de slag met onboarding

Onboarding staat in direct verband met het inwerkprogramma. In de periode van onboarding bepalen nieuwe werknemers namelijk of hun nieuwe functie bevalt en of zij voor jou willen blijven werken. Een effectieve manier om hiermee aan de slag te gaan, is door de vakantiekrachten vanaf het begin te koppelen aan een ‘mentor’. Denk hierbij aan een medewerker die al langere tijd in dienst is en die precies weet wat de werkzaamheden van de vakantiekracht inhouden. Zo hebben vakantiekrachten altijd iemand om op terug te vallen; iemand bij wie ze terecht kunnen met praktische vragen en iemand die hen tegelijkertijd meer kan vertellen over het reilen en zeilen binnen jouw organisatie.

Meer weten over onboarding? Op onze website vind je een artikel met informatie over onboarding en de manier waarop je dit in jouw organisatie kunt toepassen.

#3 Vertrouw elkaar

Vertrouwen speelt een grote rol in de band tussen werkgever en werknemer. Het is voor jou als werkgever belangrijk om vertrouwen te hebben in de capaciteiten van jouw personeel en andersom is het voor hen waardevol wanneer zij precies weten wat ze aan jou hebben. Het kan wat onwennig voelen om nieuwe, onbekende vakantiekrachten direct te vertrouwen, maar geef het een kans en je zult zien dat zij zich meer op hun gemak voelen binnen jouw organisatie. Bovendien zorgt jouw vertrouwen ervoor dat zij er alles aan zullen doen om dit waar te maken.

#4 Plan vooruit

Hoe onvoorspelbaar de zomerperiode ook kan zijn; probeer altijd zoveel mogelijk vooruit te plannen. Werknemers kunnen het dan op tijd aangeven als ze niet beschikbaar zijn tijdens de ingeroosterde uren en andersom kunnen zij ook alvast plannen maken voor hun vrije tijd. Streef ernaar om de roosters minimaal een week van tevoren klaar te hebben en voorkom zo last minute wijzigingen.

#5 Zorg voor overzichtelijke roosters

Het maken van de roosters kan, met name in de zomerperiode, een flinke uitdaging zijn. Het vaste personeel wil graag met vakantie, terwijl het voor jou misschien wel de drukste periode van het jaar is. Juist in deze situaties is het extra belangrijk om goed te plannen en om voor overzichtelijke roosters te zorgen, die bovendien gewijzigd kunnen worden indien dat echt nodig is. Zorg daarom voor digitale roosters die op een centrale plaats, het liefst online, gedeeld worden met het team.

Wil je de kracht van Nedflex en online planningstool L1NDA samen vrijblijvend een maand gratis uitproberen? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

L1nda Planningstool

#6 Creëer betrokkenheid

Gewaardeerd, betrokken personeel is bereid net dat stapje extra te zetten op de werkvloer. Tevreden werknemers zijn productiever en daar pluk jij als werkgever de vruchten van. Het belangrijkste ingrediënt voor het creëren van betrokkenheid onder jouw personeel is misschien wel simpeler dan je zou denken: tijd. Investeer tijd in gesprekken met zowel vaste als tijdelijke medewerkers, leer ze kennen en kijk samen hoe jullie elkaar kunnen helpen om de werksfeer zo prettig mogelijk te maken. Spreek je waardering uit, betrek je personeel bij alle bedrijfsprocessen en laat zien dat hun inspanningen worden gewaardeerd.

Jouw vaste personeel is onmisbaar, maar datzelfde geldt voor tijdelijke seizoensmedewerkers op wie je altijd terug kunt vallen. Klik hier voor een artikel over het opbouwen en onderhouden van de band met jouw personeel.

#7 Waardevolle feedback

Wat ons betreft is feedback altijd waardevol; zowel van vaste werknemers als tijdelijke vakantiekrachten. Samen komen jullie tot de kern van een ‘probleem’ en door hier direct op te anticiperen, kunnen dergelijke situaties in de toekomst voorkomen worden. Zorg er dus voor dat medewerkers zich altijd gehoord voelen, zodat zij merken dat jij hun inbreng serieus neemt en het contact tussen jullie laagdrempelig blijft. Dit komt de sfeer binnen jouw organisatie alleen maar ten goede.

#8 Medewerkers langer in dienst houden

Om medewerkers langer flexibel in dienst te houden, kun je ervoor kiezen om hen bij ons op de payroll te zetten. Dit houdt in het kort in dat zij het maximale aantal contracten uit de ABU cao kunnen krijgen; eerst 78 weken flexibel met daarna zes contracten in vier jaar tijd. Dit is onder andere voor studenten zeer aantrekkelijk, aangezien zij tijdens hun studie minimaal 5,5 jaar aan de slag kunnen bij dezelfde werkgever. Voor jou als werkgever is payrolling daarnaast een toegankelijke manier om in te spelen op jouw behoefte aan flexibiliteit, zeker wanneer je regelmatig met seizoensmedewerkers werkt.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om ervoor te zorgen dat jouw vakantiekrachten zomerproof zijn? Kom dan eens langs voor een kop koffie, onze medewerkers helpen je graag.

Fijne zomer!