Kalender L1nda

HR Toolkit #2: planning

2 september 2020 HR

Er zijn zoveel apps en tools op het gebied van HR beschikbaar. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar daar is onze HR Toolkit voor!

In dit tweede deel vind je handige tools op het gebied van planning. Een goede planning maken bespaart je veel tijd en onnodige stressmomenten. Met een goede personeelsplanning zorg je er bijvoorbeeld voor dat je jouw personeel op de juiste tijden inzet. We delen de tools met je waar wij veel profijt van hebben, op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. 

Microsoft Planner 

Microsoft Planner is ook onderdeel van Microsoft 365. Met deze planningstool kun je verschillende borden aanmaken om je taken en projecten te plannen. Je kunt taken eenvoudig toewijzen aan teamleden, en opmerkingen toevoegen. Teamleden die aan de taak zijn toegewezen krijgen automatisch bericht wanneer er een opmerking wordt toegevoegd. Zo heeft iedereen snel inzicht in hoe een project ervoor staat en wie er aan welke taken werkt. 

Trello 

Met Trello kun je online eenvoudig samenwerken. Je maakt verschillende borden, lijsten en kaarten aan en kunt teamleden uitnodigen om deel te nemen. Zo kun je jouw projecten op een leuke en flexibele manier inrichten en zo samen met je team overzicht behouden in hoe ver jullie per project zijn. Handig ook dat Trello synchroniseert tussen al je verschillende apparaten. 

Redbooth 

Redbooth is een online planningstool gericht op zakelijke gebruikers. Er kunnen meerdere projecten aangemaakt worden (bijvoorbeeld ingedeeld per afdeling) en aan ieder project kunnen meerdere leden gekoppeld worden. Er kunnen taken worden aangemaakt waarvoor ook e-mail alerts kunnen worden ingeschakeld. Zo weet ieder teamlid precies wanneer welke taak afgerond moet worden. Let wel op dat er niet te veel verschillende projecten worden aangemaakt, uit eigen ervaring weet ik dat het dan wat onoverzichtelijk wordt. 

Papier 

Papier is niet zozeer een planningstool, maar meer een persoonlijke to-do lijst. Deze extensie van Chrome verschijnt als je een nieuw tabblad opent en is heel handig om notities bij te houden, nieuwe idee├źn te noteren en to-do lijstjes op te stellen. Bovendien bespaart het echt papier. 

Shiftbase voor personeelsplanning 

Shiftbase is een handige tool om je personeelsplanning te regelen. Het maakt eigenlijk niet uit in welke branche je actief bent, Shiftbase sluit overal naadloos op aan. Het is ook niet heel duur, en de basis versie is zelfs gratis. Naast plannen kun je ook urenregistratie en verlofregistratie bijhouden in Shiftbase.  

Shiftbase heeft ook veel koppelingen met andere pakketten, denk bijvoorbeeld aan AFAS of Uniq voor de salarisuitbetaling.  

Ons eigen systeem Mijn Nedflex koppelt ook met Shiftbase en als klant van Nedflex kun je kosteloos gebruik maken van deze tool. 

Lees ook:

HR Toolkit #1: samenwerking & communicatie
HR Toolkit #3: productiviteit
HR Toolkit #4: vacatures verspreiden & kandidaten vinden

Wil je alle apps en tools op het gebied van HR in een overzichtelijk document ontvangen?