10 tips voor sneller en slimmer werven


Dat personeel soms moeilijk te vinden is, is natuurlijk niks nieuws. Waar haal je die goede werknemer nu nog vandaan? Download onze 10 tips die je op weg kunnen helpen.

1. Organiseer een open dag

Door je bedrijf open te stellen voor potentiƫle medewerkers kun je ze heel direct laten zie hoe het eraan toe gaat. Verzorg een rondleiding en eventueel een korte presentatie over de cultuur en strategie van het bedrijf. Zorg er wel altijd voor dat je werkt met inschrijving, zodat je de contactgegevens hebt om kandidaten te benaderen na je open dag. Denk ook eens aan een goodiebag met informatie of producten van je bedrijf.

2. Maak een bedrijfsfilm

Zet je bedrijf in de spotlights, zorg voor een professioneel filmpje. Maak het niet te lang (korter dan een minuut) en zorg dat het de sfeer van je bedrijf goed weergeeft. De sfeer kun je heel goed bepalen door de juiste muziek te kiezen en juiste beelden te schieten. Zorg er wel voor dat het ‘echt’ overkomt, zodat het dichtbij de realiteit zit en je geen vreemde verwachtingen schept door een filmpje dat niet aansluit bij de strategie en cultuur. Tip: laat je inspireren door andere bedrijven. Beter goed gejat dan slecht bedacht :-).

3. Gebruik meerdere social media

Gebruik de kanalen die passen bij je doelgroep, dus stap ook eens uit je comfortzone. Dit artikel kan je hierbij helpen. Probeer bij gebruik van social media ook de sfeer van je bedrijf te tonen. Doe dat niet door te zeggen wie je bent, maar door te bewijzen wie je bent.

Meer tips ontvangen? Vul het formulier in en je ziet ze direct.

Infographic 10 tips voor sneller en slimmer werven

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geplaatst op: 27 maart 2023