Typen op laptop

5 onmisbare onderdelen in een vacaturetekst

30 september 2020 HR Werving & Selectie

Een geschikte vacaturetekst schrijven is nog niet zo makkelijk. Want hoe bereik je nou die ene kandidaat die iedereen wil hebben? Wij geven je 5 simpele tips die je direct kunt toepassen om je vacatureteksten beter te maken. 

Tip 1: vacaturetitel

Gebruik een goede vacaturetitel. Kies niet voor een interne term, maar een term die voor iedereen meteen duidelijk is. Dus bijvoorbeeld in plaats van ‘Service Center Medewerker’ gebruik je liever de titel ‘Receptioniste’. Tip: raadpleeg Google Trends om te achterhalen op welke titel het meest gezocht wordt. 

Tip 2: intro

Dit moet een pakkende tekst zijn waarin je een kandidaat enthousiast maakt. Ga hier dus niet direct beginnen met een opsomming van de werkzaamheden, maar zorg dat je de aandacht vasthoudt zodat de kandidaat verder wil lezen.

Tip 3: functie-inhoud

Beschrijf duidelijk wat de werkzaamheden voor de functie zijn. Maar maak het zeker niet mooier dan dat het is. Kandidaten willen precies weten waar ze aan toe zijn en wat hun verantwoordelijkheden gaan zijn. 

Tip 4: functie-eisen

Hierbij is het vooral belangrijk om te beschrijven wat je van iemand verwacht. Gebruik niet meer dan 4 ‘harde’ eisen. Sluit geen groepen buiten en staar je niet blind op bijvoorbeeld ervaring, een net opgeleide kandidaat kan de functie wellicht net zo goed uitvoeren. Denk eraan dat vrouwen vaak pas reageren op een vacature als ze alle functie-eisen kunnen ‘afvinken’. Mannen daarentegen reageren sneller op een vacature, ook als ze niet aan alle functie-eisen voldoen. Houd dus altijd je doelgroep voor ogen bij het schrijven van de vacaturetekst. 

Tip 5: aanbod

Een heel belangrijk onderdeel voor je kandidaat. Wat heb je precies te bieden? Vertel hierin duidelijk wat je biedt en laat ook zeker de ‘leuke’ arbeidsvoorwaarden weten. Maar zorg dat je in ieder geval de standaard voorwaarden zoals het salaris en bijvoorbeeld een pensioenregeling benoemt.

Bonustip 

Je kunt er ook nog voor kiezen om in een vacature meer over je bedrijf te vertellen. Bij Nedflex kiezen wij er bewust voor om dit niet te doen. Als kandidaten een nieuwe baan zoeken, zoeken ze naar een geschikte functie en vrijwel nooit naar een specifiek bedrijf. Alhoewel het natuurlijk te gek zou zijn als er specifiek naar jouw bedrijf wordt gezocht. Maar over het algemeen kijken kandidaten eerst of de functie bij ze past, is dat een check, dan wordt er gekeken naar de organisatie.  

Om onze vacatureteksten niet te lang te maken kiezen wij er daarom voor om er geen algemeen stukje tekst over Nedflex bij te vermelden. Maar bijvoorbeeld wel een link naar onze Instagram, zodat kandidaten toch alvast een kijkje kunnen nemen bij onze organisatie.