relaxed boot varen

Payrolling: Minder risico’s, meer controle

15 mei 2018 Payrolling

Wat betekent payrolling precies voor jou als werkgever?

In een van onze eerdere blogs hebben we voor je samengevat wat payrolling inhoudt voor jouw medewerkers. Hierin leggen we ook uit dat Nedflex als payroll organisatie alleen juridisch werkgever wordt, waardoor er niets verandert aan de band met jouw werknemers. Hoe deze constructie precies in zijn werk gaat en wat payrolling voor jou als werkgever kan betekenen, leggen we graag aan je uit.

In het kort: Wat doet payrolling voor jou?

Payrolling is het uitbesteden van alle administratieve en juridische werkzaamheden die jij als werkgever hebt. Jouw werknemers komen bij Nedflex op de payroll te staan, waardoor wij ‘op papier’ de rol van werkgever van je overnemen. Wij nemen hiermee niet alleen jouw juridische verantwoordelijkheden voor je uit handen, maar verzorgen ook de volledige administratie. Kortom, je hebt minder risico’s tegen minder kosten.

payrolling in stad

Welke werkzaamheden blijven er dan nog over?

Dat wij alleen op papier de rol van werkgever krijgen, houdt in dat de werving en selectie van nieuw personeel, de beoordelingscyclus, de personeelsplanning en het dagelijkse contact met je team jouw verantwoordelijkheid blijven. Op deze manier verandert er niks op de werkvloer, waardoor de band met jouw werknemers intact blijft.

Werving & Selectie

Een fijne samenwerking begint bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Dit traject kan soms veel kostbare tijd in beslag nemen, daarom hebben we een whitepaper opgesteld met handige tips die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Beoordelen werknemers

Hoe groot of klein jouw organisatie ook is, wij adviseren alle werkgevers om gebruik te maken van een effectieve beoordelingscyclus. Organiseer niet alleen functioneringsgesprekken, maar ook ontwikkelings- en evaluatiegesprekken. Deze individuele momenten met jouw werknemers kunnen leerzame informatie opleveren, waarmee je jouw organisatie blijvend kunt optimaliseren.

Planning verzorgen

Het is aan jou om de personeelsplanning te verzorgen, maar we hebben een manier gevonden om je daar een handje mee te helpen. Als klant van Nedflex bieden we je namelijk de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van het L1NDA planningssysteem. L1NDA is gebruiksvriendelijk en werkt vanuit de cloud, waardoor je geen aparte software hoeft te installeren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van L1NDA? We vertellen je er graag meer over.

L1nda planningstool

Dagelijkse contact met jouw team

Eén van jouw belangrijkste verantwoordelijkheden is het onderhouden van het contact met jouw werknemers. Betrokken en enthousiast personeel kan jouw organisatie alleen maar ten goede komen en de kans dat zij jouw organisatie verlaten is ook een stuk kleiner wanneer zij tevreden zijn. In ons blog ‘Dé manier om goed personeel te behouden’ gaan we hier uitgebreid op in.

Download nu de whitepaper:
Tips & Tricks voor het werven van seizoensmedewerkers