Geplaatst op: 24 March 2023
Laatste update: 27 March 2023
We beginnen met een wat cryptisch antwoord: aan de ene kant niet zoveel, aan de andere kant veel. Dat moeten we je natuurlijk even uitleggen.
Aan de ene kant verandert er voor jouw medewerkers niet zoveel wanneer je hen bij Nedflex op de payroll plaatst, omdat wij slechts ‘juridisch’ werkgever worden. Jij blijft echter degene die alles bepaalt. We staan altijd klaar om je te adviseren, maar jij bent degene die mensen aanneemt, de duur van de contracten bepaalt en jouw mensen aanstuurt. Op dat vlak blijft alles bij het oude. Ook hanteert Nedflex op het gebied van salaris jouw cao. Het is wettelijk vastgelegd dat wij de zogeheten ‘inlenersbeloning’, oftewel de beloningsstructuur uit jouw cao, moeten aanhouden.
Op de werkvloer en in het contact verandert er dus weinig. Ja, er staat een andere naam op het loonstrookje. Maar de beloning blijft hetzelfde, jij bent nog steeds degene die alles bepaalt en jij blijft het aanspreekpunt.
Loonstrook en jaaropgave altijd direct inzichtelijk
Wat wel verandert, is dat jouw werknemers kunnen beschikken over de faciliteiten die Nedflex als ervaren personeels- en HR-partner kan bieden. De praktijk wijst uit dat doorgaans alleen de grotere werkgevers hun medewerkers deze service bieden. Zo kunnen jouw medewerkers altijd en overal hun loonstrookje en jaaropgave inzien in ons online portaal en in de handige Mijn Nedflex app. Elke werknemer krijgt een eigen, unieke inlogcode. In ons systeem kan hij of zij dus direct bij de voor de medewerker belangrijkste informatie. Ook vindt de uitbetaling altijd op hetzelfde moment in de week plaats. Dit biedt jouw werknemers extra zekerheid.
Persoonlijke en juridische ondersteuning
Daarnaast kunnen jouw medewerkers gebruik maken van de persoonlijke en juridische ondersteuning van ons Service Center. Ze kunnen tijdens kantooruren altijd bij ons terecht voor vragen over zaken als vakantiedagen en hun contract, maar ook over persoonlijke dingen, zoals ziekteverzuim en zwangerschap. Omdat wij juridisch werkgever zijn van duizenden mensen in Nederland, hebben wij veel ervaring met verzuim- en re-integratietrajecten, zodat wij jouw medewerkers goed kunnen begeleiden.
Medewerkers langer in dienst houden
Tot de komst van de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) in 2020 kon je medewerkers tot 5,5 jaar flexibel in dienst houden. Nu payroll voor de wet is vastgelegd, kan dat niet meer. Maar, kies je voor uitzenden, dan kies je nog steeds voor flexibiliteit. Voor een uitzendbureau geldt namelijk de fasetelling. Deze fasetelling kent 3 fases: A, B en C. In fase A mag een medewerker voor de duur van 52 gewerkte weken een overeenkomst hebben. Daarna gaat de medewerker over op fase B, dat zijn 6 bepaalde tijd contracten in 3 jaar. Vervolgens komt fase C, dat is een overeenkomst voor onbepaalde tijd.