Man op boot achter stuur

Payrolling: Minder risico’s, meer controle

Wat betekent payrolling precies voor u als werkgever?

In een van onze eerdere blogs hebben we voor u samengevat wat payrolling inhoudt voor uw medewerkers. Hierin leggen we ook uit dat Nedflex als payroll organisatie alleen juridisch werkgever wordt, waardoor er niets verandert aan uw band met uw werknemers. Hoe deze constructie precies in zijn werk gaat en wat payrolling voor u als werkgever kan betekenen, leggen we graag aan u uit.

In het kort: Wat doet payrolling voor u?

Payrolling is het uitbesteden van alle administratieve en juridische werkzaamheden die u als werkgever heeft. Uw werknemers komen bij Nedflex op de payroll te staan, waardoor wij ‘op papier’ de rol van werkgever van u overnemen. Wij nemen hiermee niet alleen uw juridische verantwoordelijkheden voor u uit handen, maar verzorgen ook de volledige administratie. Kortom, u heeft minder risico’s tegen minder kosten.

Man met telefoon in stad

Welke werkzaamheden blijven er dan nog over?

Dat wij alleen op papier de rol van werkgever krijgen, houdt in dat de werving en selectie van nieuw personeel, de beoordelingscyclus, de personeelsplanning en het dagelijkse contact met uw team uw verantwoordelijkheid blijven. Op deze manier verandert er niks op de werkvloer, waardoor de band met uw werknemers intact blijft.

Werving & Selectie

Een fijne samenwerking begint bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Dit traject kan soms veel kostbare tijd in beslag nemen, daarom hebben we een whitepaper opgesteld met handige tips die u direct in de praktijk kunt toepassen.

Download nu de whitepaper:

Tips & Tricks voor het werven van seizoensmedewerkers


Beoordelen werknemers

Hoe groot of klein uw organisatie ook is, wij adviseren alle werkgevers om gebruik te maken van een effectieve beoordelingscyclus. Organiseer niet alleen functioneringsgesprekken, maar ook ontwikkelings- en evaluatiegesprekken. Deze individuele momenten met uw werknemers kunnen leerzame informatie opleveren, waarmee u uw organisatie blijvend kunt optimaliseren.

Planning verzorgen

Het is aan u om de personeelsplanning te verzorgen, maar we hebben een manier gevonden om u daar een handje mee te helpen. Als klant van Nedflex bieden we u namelijk de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van het L1NDA planningssysteem. L1NDA is gebruiksvriendelijk en werkt vanuit de cloud, waardoor u geen aparte software hoeft te installeren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van L1NDA? We vertellen u er graag meer over.

Dagelijkse contact met uw team

Eén van uw belangrijkste verantwoordelijkheden is het onderhouden van het contact met uw werknemers. Betrokken en enthousiast personeel kan uw organisatie alleen maar ten goede komen en de kans dat zij uw organisatie verlaten is ook een stuk kleiner wanneer zij tevreden zijn. In onze blog ‘Dé manier om goed personeel te behouden’ gaan we hier uitgebreid op in.

 

Werkgeverschap anno nu

In 2018 hebben we onze focus gelegd op het thema ‘Werkgeverschap anno nu’. Wij zetten ons al 25 jaar in voor goed werkgeverschap en brengen dit gedachtegoed graag over naar andere bedrijven. Daarom helpen we u graag om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dit doen we aan de hand van een maandelijkse mailing vol inspiratie en praktische tips. Inschrijven is geheel vrijblijvend en u kunt zich op elk moment weer afmelden als u voldoende inspiratie heeft ontvangen.

Bent u klaar om aan de slag te gaan? Wij ook.

Maandelijkse inspiratiemailing

Schrijf u in voor onze maandelijkse mailing ‘Werkgeverschap anno nu’, vol inspiratie en praktische tips. Bovendien krijgt u direct toegang tot onze handige HR Toolkit!

Wat kunt u van onze mailingen verwachten?

    Tips rondom goed werkgeverschap.
    Arbeidstrends van nu.
    Een blik op de toekomstige arbeidsmarkt
    Laatste nieuws over de payroll- en uitzendbranche.