Ziekteverzuim

Ziekteverzuim beperken

6 november 2018 HR

Ziekte is niet alleen vervelend voor de medewerker zelf, het kost een organisatie vaak ook veel geld. Wist je bijvoorbeeld dat een zieke medewerker gemiddeld anderhalf tot twee keer zijn salaris kost? Het ziekteverzuim wil je daarom natuurlijk het liefst zo laag mogelijk houden. Toch ontkomt geen enkele organisatie aan zieke medewerkers.

Ziekteverzuim kan verschillende oorzaken hebben, zowel lichamelijk als psychisch. Uit onderzoek van TNO en CBS blijkt bijvoorbeeld dat één op de zeven medewerkers last heeft van burn-out klachten.

Wat kun je nu zelf doen om het ziekteverzuim zo laag mogelijk te houden?

Signaleren

Ga op tijd het gesprek met je medewerkers aan zodra je het gevoel hebt of de signalen ontvangt dat een medewerker niet helemaal lekker in zijn vel zit. Zorg ervoor dat je de symptomen herkent en signaleert. Denk mee over oplossingen en sta open voor veranderingen voor zover dat mogelijk is. Zo kan het bijvoorbeeld voor een medewerker met een ziek kind al heel waardevol zijn als je flexibele werktijden aanbiedt.

Wist je dat in het eerste kwartaal van 2018 het ziekteverzuim het hoogst was in de Gezondheids- en Welzijnszorg en het laagst in de Horeca?

Respecteren

Zorg er altijd voor dat je de werk-privébalans van je medewerkers respecteert en aanmoedigt. Een medewerker die al zijn tijd en energie in het werk stopt lijkt voor je organisatie heel waardevol. Maar wanneer deze medewerker thuis niet meer de energie overhoudt om leuke dingen te doen en te ontspannen ligt vermoeidheid of zelfs een burn-out op de loer. Wanneer je medewerkers zowel thuis als op werk gelukkig zijn zal dit ook terug te zien zijn in het percentage ziekteverzuim.

Respecteer ook de grenzen van je medewerkers. Geeft een medewerker aan teveel werk te hebben, zorg er dan voor dat je hier gehoor aan geeft. Ga in gesprek met deze medewerker en denk mee over oplossingen. Kan het werk meer verdeeld worden over langere tijd, kunnen andere collega’s een deel van het werk overnemen? Plan ook regelmatig een evaluatiegesprek in om de voortgang te bespreken.

Het ziekteverzuim is het laagst in bedrijven tot 10 medewerkers en het hoogst in bedrijven met 100 of meer medewerkers

Stimuleren

Stimuleer gezond eten door bijvoorbeeld kantoorfruit te introduceren en de kantine te voorzien van voldoende gezonde maaltijdkeuzes. Stimuleer ook sporten en bewegen. Dit kan al heel eenvoudig door staande vergaderingen te introduceren, een wandeling in de lunchpauze, vaker de trap nemen in plaats van de lift of bied je medewerkers korting aan door middel van bedrijfsfitness abonnementen.

Creëer fijne werkplekken voor je medewerkers door bijvoorbeeld verstelbare bureaus aan te schaffen. Veel lage rug-, nek- en armklachten worden veroorzaakt door de statische belasting van het lichaam. Zittend werk afwisselen met staand werk is daarom heel belangrijk.

Investeer in de ontwikkeling van je medewerkers door cursussen en opleidingen aan te bieden om medewerkers gemotiveerd te houden. Want naast een burn-out komt ook een bore-out steeds vaker voor. Door medewerkers verdiepende en verbredende opleidingen aan te bieden houd je je medewerkers gemotiveerd en investeer je tegelijkertijd in de kennis binnen je eigen organisatie.

Gelukkige medewerkers blijven 5x langer bij de organisatie

Heb jij een goed verzuimbeleid opgesteld? Met onze HR dienstverlening nemen we je alle zorgen uit handen omtrent personeelszaken. Maak een vrijblijvende afspraak om te zien wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.