Wat zijn de voordelen van payrolling voor agrariërs?


Steeds meer ondernemers kiezen voor payrolling. De één doet dit vooral om administratieve lasten terug te dringen, de ander wil werkgeversrisico’s buiten de deur houden. De mogelijke voordelen van payrolling verschillen echter per branche en per bedrijf. Daarom zetten we in dit artikel de voordelen van payrolling voor de agrarische branche voor je op een rijtje.

De voordelen van payroll voor agrariërs

Een agrarisch ondernemer heeft soms bijna van de één op de andere dag veel behoefte aan extra werknemers. Als een gewas van het land kan, moet dit dikwijls snel gebeuren. De snelheid en vaak korte duur van de contracten zorgen ervoor dat payrolling zeer gebruikelijk is in de agrarische sector. Er zijn echter nog meer mogelijke voordelen voor agrariërs. Wij zetten deze hier voor je uiteen.

Doe de test: is payroll geschikt voor mij?

"*" geeft vereiste velden aan

1
2
3
4
Ik heb overzicht in de personeelsadministratie.

Payrolling agrarisch trekker

Algemene voordelen

▸ Buitenlandse arbeidskrachten
De meeste payrollbedrijven hebben ervaring met het verlonen van buitenlandse arbeidskrachten. Ze hebben concept-contracten in de moedertaal van de werknemer klaarliggen en nemen doorgaans de communicatie met deze medewerkers op zich.

▸ Geen administratieve lasten, geen werkgeversrisico’s
Jouw payrollpartner neemt in principe nagenoeg alle administratieve handelingen rond de tijdelijke krachten voor haar rekening. Zij maakt de contracten op, betaalt de medewerkers uit, draagt premies af en zorgt voor een correcte administratie. De payroller wordt tevens juridisch werkgever. Zij neemt daarmee alle arbeidsrechtelijke risico’s, van ziekte en arbeidsongeschiktheid tot re-integratie, over. Kortom: jij werft en selecteert jouw medewerkers en stuurt deze aan. Ook geef je de gewerkte uren door. De payrollpartner doet de rest.

▸  Regeling piekarbeid
Wanneer je de cao Open Teelten of Glastuinbouw volgt, is daarin de regeling piekarbeid opgenomen. De regeling piekarbeid zorgt ervoor dat agrarische ondernemers in de sectoren Glastuinbouw en Open Teelten een werknemer voor een korte periode in dienst kunnen nemen. Voordeel is ook dat je als werkgever geen pensioenpremies hoeft te betalen over het salaris. Je moet hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Lees hier meer over de regeling piekarbeid.

Nedflex Mijn Nedflex

De meerwaarde van Nedflex Agrarisch

Naast de bovenstaande zaken, biedt Nedflex als marktleider en partner van LTO Arbeidskracht nog enkele aanvullende diensten. Deze vallen gewoon onder de samenwerking en hebben geen weerslag op ons tarief.

▸  Pools- en Roemeenstalige medewerkers
Nedflex beschikt over diverse medewerkers die de Poolse en Roemeense taal machtig zijn. In de praktijk blijkt dat de communicatie met jouw arbeidskrachten hierdoor aanzienlijk soepeler verloopt. Wij vinden het ook belangrijk dat je medewerkers met vragen gewoon naar ons door kunt verwijzen, waar ze correct te woord gestaan worden.

▸  SNF certificering
Nedflex heeft een maatwerkoplossing ontwikkeld om de medewerkers van bedrijven die een SNF-certificering hebben, te kunnen verlonen. Hiermee kun je als ondernemer de huisvestingskosten onder het minimumloon inhouden.

▸  ET-regeling
Nedflex helpt je om (indien mogelijk) gebruik te maken van de ET-regeling, zodat jouw kosten omlaag gaan terwijl jouw medewerkers netto meer gaan verdienen. Je mag dan immers de kosten die je maakt om buitenlandse arbeidskrachten hier te krijgen (denk aan reis- en huisvestingskosten) belastingvrij vergoed krijgen. Dit levert belastingvoordeel op voor jou én jouw medewerker.

▸  Zorgverzekering
Via onze partners bieden we jouw medewerkers een zeer voordelige verzekering met een laag eigen risico. Informeer naar de mogelijkheden!

Geplaatst op: 13 maart 2023