Wat zijn de voordelen van payrolling voor de horeca?


Wanneer je voor payrolling kiest, profiteer je gelijk van verschillende voordelen. Jouw (tijdelijke) medewerkers komen op papier bij ons in dienst, waardoor wij onder andere verantwoordelijk zijn voor het opstellen van de contracten, het uitbetalen van de lonen en het doorbetalen bij ziekte of verlof. Wil je precies weten wat de voordelen van payrolling zijn voor jou als ondernemer binnen de horecasector? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt.

De voordelen van payrolling voor de horeca

We zien dat de vraag naar payrolling nog altijd groot is in de horecasector. Dit heeft deels te maken met de grote pieken en dalen in het werkaanbod in deze branche. Daarnaast is de werkdruk onder eigenaren relatief hoog en zijn horecaondernemers vaak op zoek naar ontzorging.

Horeca payrolling IJkgebouw

Algemene voordelen

▸  Minder administratie
Alle administratieve handelingen rond jouw flexibele personeel komen voor rekening van de payrollpartner. Jij meldt de medewerker bij jouw partner aan en geeft de gewerkte uren door. Daar blijft het bij, de payroller doet de rest.

▸  Minder risico’s
Wanneer je het juridisch werkgeverschap uitbesteedt, draagt de payroller alle arbeidsrechtelijke risico’s. Jij bent volledig vrij van extra kosten wanneer een medewerker langdurig ziek wordt, of in een re-integratietraject terecht komt.

▸  Behoud van band met personeel
“Ik vind de band met mijn medewerkers heel belangrijk. Verandert die niet wanneer ik hen bij jullie op de loonlijst plaats?” We merken dat deze vraag (en dat vinden wij heel goed) leeft onder horecaondernemers. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: nee. Jij neemt de medewerker aan, plant het werk in, beoordeelt hem of haar en onderhoudt het dagelijks contact. Jouw payrollpartner is slechts op de achtergrond actief.

 Lees ook: Wat betekent payrolling voor mijn medewerkers?

▸  Wij volgen 100% jouw cao
Als je ervoor kiest om jouw medewerkers bij Nedflex op de payroll te zetten, dan volgen wij 100% jouw cao. We houden wijzigingen goed in de gaten, cao’s wijzigen namelijk nog wel eens, en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is en we voldoen aan de volledige wet- en regelgeving. Mocht je ook nog medewerkers zelf vast in dienst hebben, dan krijgen jouw payrollmedewerkers precies dezelfde voorwaarden en beloning als jouw vaste medewerkers.

De meerwaarde van Nedflex Horeca

Nedflex is payrollpartner van Koninklijke Horeca Nederland en partner van meer dan 100 horecaondernemers. Op basis van onze ervaring, schaalgrootte en expertise kunnen wij nog een paar aanvullende voordelen bieden.

▸  Collectief inkopen
Als payrollpartner van een groot aantal bedrijven, kopen wij zaken als verzekeringen collectief (en dus voordeliger) in. Die kortingen berekenen we door aan jou als partner.

▸  Nedflex app
Als je kiest voor Nedflex, dan kunnen zowel jij als jouw medewerkers gebruik maken van onze app. Hierin kunnen alle betrokkenen altijd en overal bij de voor hen bestemde documentatie komen. Je ziet er bijvoorbeeld hoeveel uren jouw mensen gewerkt hebben, jouw medewerkers kunnen er hun loonstrookjes en jaaropgave vinden. Ook geef je via de app eenvoudig de gewerkte uren door.

▸  Arbeidsrechtspecialist & HR adviseur
Nedflex is een HR- en arbeidsrechtspecialist en heeft een eigen juridische afdeling. Heb jij als partner een vraag op het gebied van human resources of arbeidsrecht? Onze HR- of juridische specialisten helpen je graag verder.

Wij houden onze partners proactief op de hoogte over wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving.

Geplaatst op: 20 maart 2023