Wat zijn de voordelen van payrolling voor het bakkerijwezen?


Payrolling biedt veel voordelen voor jou als ondernemer. Zo hoef je je niet langer bezig te houden met administratieve en juridische werkzaamheden, deze nemen wij graag van jou over. Via ons online urenportaal kun je heel gemakkelijk de gewerkte uren aan ons doorgeven, dan regelen wij de rest. Wil je meer weten? In dit artikel leggen we precies uit wat payrolling inhoudt voor bakkerijen.

De voordelen van payrolling voor het bakkerijwezen

Industriële bakkerijen kennen jaarlijks verschillende piekperioden en maken veel gebruik van tijdelijke arbeidskrachten, waarvan een deel uit het buitenland afkomstig is. Ook in deze sector is de vraag naar payrolling nog groot.

Bakerijwezen koeken

Algemene voordelen

▸  Wet- en regelgeving
Industriële bakkerijen hebben veel productiewerk, met enkele stevige pieken in het werkaanbod. Er is veel flexibel personeel nodig. Een payrollpartner verloont deze tijdelijke medewerkers en neemt de contractadministratie uit handen. Een payrollbedrijf volgt daarbij 100% jouw eigen cao en zorgt ervoor dat je geheel voldoet aan de wet- en regelgeving.

Ben je op zoek naar veel flexibel personeel? Denk dan ook eens aan onze op maat gemaakte dienstverlening Nedflex Inhouse. Een uitzendbureau op locatie om snel en efficiënt geschikt personeel te vinden.

▸  Minder administratieve rompslomp
Doorgaans werkt het zo: je meldt een medewerker aan bij de payroller en geeft de gewerkte uren door. Alle andere administratieve handelingen worden door jouw payrollpartner uitgevoerd.

▸  Minder risico’s
Langdurig ziekteverzuim en re-integratietrajecten kunnen een forse kostenpost zijn voor jou als werkgever. Maak je gebruik van payrolling, dan is de payroller juridisch werkgever. Dit houdt in dat deze ook alle werkgeversrisico’s draagt.

De meerwaarde van Nedflex

▸  Pools- en Roemeenstalige medewerkers
Goede communicatie met jouw flexkrachten is belangrijk. Wij hebben diverse medewerkers in dienst die het Pools en Roemeens beheersen. Heeft een werknemer vragen? Wij kunnen jouw tijdelijke buitenlandse arbeidskrachten goed te woord staan.

▸  Arbeidsrechtspecialist & HR adviseur
De wet- en regelgeving in Nederland verandert regelmatig. Wij helpen onze partners om altijd op de hoogte te zijn van voor hen relevante veranderingen in de wet. We staan altijd klaar voor onze partners. Heb je een vraag op het gebied van arbeidsrecht of HR? Stel hem aan onze specialisten.

▸  Nedflex App
Nedflex staat voor ontzorging. Dit houdt ook in dat we het jou en jouw medewerkers zo makkelijk mogelijk willen maken. Daar past een app bij, waarin je snel en eenvoudig, waar en wanneer je maar wilt, uren in kunt voeren en bij alle relevante gegevens kunt komen. Die app hebben we. Hij is ook beschikbaar voor jouw werknemers; die kunnen er hun loonstroken en jaaropgaven inzien.

Geplaatst op: 1 maart 2023