Nedflex Zeg Het Maar

Zo voer je als werkgever een succesvol sollicitatiegesprek

13 oktober 2020 HR Werving & Selectie

Je hebt een vacature en er zijn al een aantal sollicitatiegesprekken ingepland. Je wilt natuurlijk dat de sollicitanten die je spreekt zich goed hebben voorbereid en dat ga je ook zeker even testen. Maar hoe zit dat met jouw eigen voorbereiding? Heb jij je verdiept in de persoon die straks tegenover je zit? 

  • Bereid jezelf goed voor. Neem de kandidaat zijn/haar cv goed door en maak notities als je over bepaalde onderwerpen nog vragen hebt. Doe dit altijd vóór het gesprek en niet tijdens het gesprek, dit is een slechte indruk voor de kandidaat. 
  • Zorg dat je de functie goed kent, zodat je alle vragen van een kandidaat kan beantwoorden en een goed beeld hebt van wie het beste bij deze functie past. Ken je de functie eigenlijk niet goed genoeg, maar wil je wel de kandidaat leren kennen? Zorg dan dat je het gesprek samen met iemand doet die deze functie wel inhoudelijk kent.  
  • Zorg dat de kandidaat zich welkom voelt, en begin met jezelf voorstellen. Waarom dat belangrijk is? Hoe meer jij over jezelf vertelt, hoe meer de kandidaat dit ook zal doen. Het doel van het gesprek moet zijn elkaar beter te leren kennen, dit gaat gemakkelijker als jij jezelf ook openstelt.
  • Ga het gesprek aan, en bespreek niet alleen iemands cv. Leg het cv het eerste gedeelte van het gesprek aan de kant, en laat de kandidaat vertellen wat hij/zij wil vertellen. Er is vaak nog zoveel meer te ontdekken dan alleen iemands werkervaring en opleidingen. Je kunt altijd nog aan het eind van het gesprek de vragen stellen die je hebt gehad naar aanleiding van het doornemen van het cv. En waarschijnlijk zijn deze al beantwoord tijdens het gesprek. Hierdoor wordt het geen vragenvuur.  
  • Stel open vragen en vraag door tot alles duidelijk voor je is. 
  • Vat vaak samen wat er wordt gezegd om erachter te komen of jullie hetzelfde bedoelen.  
  • Maak aantekeningen, maar schrijf niet te veel, dit leidt alleen maar af van het gesprek.  
  • Laat niet je eerste indruk alles bepalen, geef de kandidaat de kans om zichzelf nog te verbeteren als hij/zij een slechte start heeft gehad.
  • Vertel niet te snel in het gesprek over de organisatie en functie, wacht af wat de kandidaat zelf heeft uitgezocht voor hij/zij het gesprek is ingegaan.  

Extra tip 

Stuur altijd een afspraakbevestiging met daarin de naam van de persoon met wie de kandidaat een afspraak heeft. Spreek met je receptie af dat ze het doorgeven wanneer iemand niet weet met wie hij/zij een afspraak heeft. Daaraan kun je zien of iemand punctueel en goed voorbereid is.