Aan het werk

Een motivatiebrief schrijven – wat zet je daarin?

3 augustus 2020 HR Werkzoekend Werving & Selectie

Een motivatiebrief schrijven is misschien niet altijd het makkelijkste en leukste van de sollicitatieprocedure. Want wat schrijf je nou in een motivatiebrief? We hebben natuurlijk de standaardbrieven die online te vinden zijn. Zo heb je direct een formeel format waar precies wordt aangegeven wat waar geplaatst moet worden. Maar kom je daar nog wel mee weg? Ik vind van niet.

Wat ik als recruiter graag zie in een motivatiebrief

In ieder geval niet jouw gehele takenpakket bij vorige werkgevers. Wat je daar hebt gedaan vind ik wel in je cv. Ik wil juist graag weten waarom jij reageert op een functie binnen onze organisatie. Wat heeft jou getriggerd? Wat lijkt jou zo leuk aan deze baan? 

Laat zien wat je wil gaan bereiken binnen een organisatie in de functie waar je naar solliciteert. Want toen je de vacature las, dacht je; dit wil ik doen, ik ben een perfecte kandidaat! En dat is ook de definitie van motivatie toch? Gemotiveerd genoeg zijn om de desbetreffende functie op je best uit te oefenen. Dus laat zien waarom we voor jou moeten kiezen. 

Zorg dat jouw sollicitatie opvalt

Vind je het lastig om jouw motivatie op papier te zetten? Maak dan bijvoorbeeld een leuke video van jezelf, we hebben tegenwoordig allemaal wel een selfie-stand op onze telefoons. Zorg dat je sollicitatie opvalt, op welke manier dan ook. Ik weet in ieder geval dat je bij mij een streepje voor hebt als je een leuke motivatie stuurt. Op deze manier leer ik jou namelijk net even beter kennen dan door alleen je cv door te nemen. En precies dat is wat ik graag doe, verder kijken dan een cv alleen.

motivatiebrief