De voordelen van uitzenden voor de recreatiesector


Heb jij (tijdelijke) werknemers in dienst en ben je je aan het oriënteren op de mogelijkheden rondom uitzenden? Iedere branche is anders en dat maakt het soms lastig om te achterhalen of uitzenden ook iets voor jouw onderneming kan zijn. Dat is dan ook precies waarom wij onze experts hebben gevraagd om de specifieke voordelen van uitzenden in de recreatiesector voor jou op een rijtje te zetten.

Algemene voordelen

 • Flexibiliteit
  Veel recreatiebedrijven zijn een deel van het jaar gesloten. Sowieso zijn sterke pieken en dalen in het werkaanbod gebruikelijk in deze sector. Wanneer een uitzendpartner lid is van een van de uitzendbonden ABU of NBBU, dan mag deze de uitzend-cao combineren met de recreatie-cao. Dit betekent dat jouw medewerkers krijgen waar ze volgens hun eigen cao recht op hebben, terwijl jij gebruik kunt maken van de langere flexibele periode van de uitzend-cao. Hierdoor kun jij als werkgever snel (en zonder direct zware contractuele verplichtingen aan te gaan) efficiënt meebewegen met het werkaanbod. We signaleren ook dat veel ondernemers deze kans benutten om medewerkers langer aan zich te binden. Een student bijvoorbeeld kan zo gedurende zijn/haar hele opleiding bij jou blijven werken.
 • Minder administratieve lasten
  De uitzendpartner neemt alle administratieve handelingen rond flexibele werknemers voor zijn rekening. Jij, de werkgever, meldt de medewerker aan bij de uitzender en geeft daarna op de afgesproken momenten de gewerkte uren door. Zo heb jij bijna geen omkijken meer naar de personeelsadministratie. 
 • Minder risico’s
  Veel ondernemers zien uitzenden als een goed middel om het aantal arbeidsrechtelijke risico’s terug te dringen. De uitzender neemt alle risico’s op zich, hij is immers juridisch werkgever. Wordt een medewerker langdurig ziek, of komt deze in een re-integratietraject terecht, dan zijn de kosten voor de juridisch werkgever: jouw uitzendpartner dus.

De meerwaarde van Nedflex Recreatie

Wij zijn gespecialiseerd in uitzenden in de recreatiebranche. Dat is ook een van de redenen dat HISWA-RECRON heeft gekozen voor Nedflex als Topleverancier.

 • Arbeidsrechtspecialist & HR adviseur
  Als HR- en arbeidsrechtspecialist, heeft Nedflex een eigen, goed bezette juridische afdeling. Wij beschikken over veel kennis – en die stellen we graag beschikbaar aan partners. Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen op het gebied van human resources en arbeidsrecht te beantwoorden.
  De Nederlandse wet- en regelgeving is voortdurend in beweging. Wij informeren onze partners hier altijd proactief over.
 • Nedflex app
  Nedflex = werkgeverschap anno nu. Dat houdt wat ons betreft ook in dat zowel jij als jouw medewerkers altijd en overal bij de voor hen bestemde informatie moeten kunnen komen. In de Nedflex App kan dit. Je kunt via de app de gewerkte uren doorgeven en inzien hoeveel uren jouw mensen hebben gewerkt. Jouw medewerkers kunnen er zaken vinden als loonstroken en jaaropgaven. Handig toch?
 • Collectief inkopen
  Als uitzendpartner van een groot aantal bedrijven, kunnen wij zaken als verzekeringen collectief (en dus voordeliger) inkopen. Die kortingen berekenen we door aan jou als partner.
Geplaatst op: 18 mei 2021