Over Nedflex

Oorsprong

De basis voor de huidige Nedflex Holding wordt 25 jaar geleden gelegd in Amsterdam. Victor en Onno van Commenée richten daar in 1992 de Central Job Bank op, die enige tijd later wordt omgedoopt tot INDIVIDU. Hun eerste klant: de toentertijd prominente winkelketen Free Record Shop.

De broers stellen zich in die beginperiode ten doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Ze zijn in het begin van de jaren ’90 het eerste uitzendbureau dat een pool van mensen uit de zogeheten D-categorie (‘moeilijk bemiddelbaar’) aanlegt voor bedrijven. Ze zien dat het anders moet; er is meer nodig om deze doelgroep niet alleen tijdelijk maar ook voor langere tijd duurzaam aan het werk te krijgen. Ze leggen de focus op individuele aandacht voor elke werkzoekende (vandaar de naam INDIVIDU) en starten in samenwerking met Innovam met het aanbieden van banen in combinatie met opleidingen. Het bedrijf groeit en INDIVIDU realiseert een ongekend hoog uitstroompercentage van 90%.

Hiermee leggen de broers niet alleen de basis voor een succesvolle onderneming die in 2017 tot een serieuze speler in de flexbranche is uitgegroeid, ze definiëren tevens het DNA van het bedrijf. Want individuele aandacht voor elke werkzoekende en de wens om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk te krijgen, zijn tot op de dag van vandaag kernwaarden binnen INDIVIDU en de totale Nedflex Holding.

Groei en partnerschap

Vanuit hun rol als uitzender van moeilijk bemiddelbare mensen, komen ze in contact met Ferry Aker, die op dat moment werkzaam is bij het Arbeidsbureau. Wanneer Aker jaren later uitzendbureau RegioFlex heeft opgestart, komt het tot een samenwerking. In eerste instantie wordt Nedflex in 2004 opgericht als de payrolltak van uitzendbureau INDIVIDU en partner van RegioFlex. In 2010 krijgt de Nedflex Holding haar huidige vorm: de uitzendvestigingen en -activiteiten van RegioFlex worden overgenomen door Nedflex en INDIVIDU gaat zich volledig richten op het uitzenden van verkeersregelaars.

Anno 2017 is Nedflex marktleider op het gebied van payrolling in de agrarische sector en is zij één van de grotere spelers in de horeca- en recreatiesector. Nedflex is payrollpartner van LTO Arbeidskracht, KHN en is Topleverancier van RECRON. Tevens biedt zij op maat gemaakte Inhouse uitzendconcepten en verzorgt zij de backoffice van tientallen uitzendondernemingen. INDIVIDU is personeelspartner van grote spelers in de infrabranche. Haar verkeersregelaars behoren tot de beste van Nederland en zijn dagelijks actief in Amsterdam en Noord-Holland.

Victor en Onno van Commenée en Ferry Aker vormen thans het bestuur van de Nedflex Holding. Victor van Commenée is vanuit het bestuur gedelegeerd als Algemeen Directeur. Hij is tevens lid van de Commissie Payrolling van de ABU.

Volledig gecertificeerd

Nedflex is lid van de Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU) en is in het bezit van de volgende certificeringen of keurmerken: ISO 9001:2015, NEN (Stichting Normering Arbeid), VCU (Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties) en CROP.

Visie en missie

Nedflex staat voor dienstverlening op maat. Nedflex wil ondernemers optimaal ontzorgen, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun core business. Nedflex is voortdurend bezig met het ontwikkelen van servicegerichte diensten en producten. Daarnaast maakt Nedflex zich hard voor het vergroten van de mate van transparantie binnen de uitzend- en payrollbranche. Nedflex draagt middels haar transparante werkwijze, waarbinnen het voor alle betrokkenen duidelijk is wat Nedflex aanbiedt en tegen welk tarief, bij aan het verbeteren van de kwaliteitsperceptie van de flexbranche.

In 2017 vierde Nedflex haar 25 jarig jubileum!
Lees meer over het ontstaan van de Nedflex Holding op onze jubileumpagina.