25 jaar

Nedflex & INDIVIDU

De basis voor de huidige Nedflex Holding wordt in 1992 gelegd in Amsterdam. Victor en Onno van Commenée richten daar de Central Job Bank op, die enige tijd later wordt omgedoopt tot INDIVIDU. Hun eerste klant: de toentertijd prominente winkelketen Free Record Shop.

1992

Vastbesloten om te slagen als ondernemers, richten Victor en Onno van Commenée de Central Job Bank op in Amsterdam – een uitzendbureau gericht op het plaatsen van moeilijk bemiddelbare mensen. En dat lukt; ze behalen een uitstroompercentage van 90%.

1994

Gate Gourmet wordt de eerste klant van formaat van het jonge uitzendbureau, dat daarmee in één klap fors moet uitbreiden. Gate Gourmet is tot op de dag van vandaag klant van Nedflex, het bedrijf waar de Central Job Bank uiteindelijk tot uitgroeit.


1998

Het uitzendbureau krijgt meer en meer een eigen, uniek gezicht. In haar werkwijze stelt zij de werkzoekende centraal. De gebroeders Van Commenée besluiten om de individuele aandacht voor elke kandidaat terug te laten keren in een nieuwe naam: INDIVIDU. Dat hun aanpak succesvol is, blijkt uit de snelle groei van het bedrijf. In 1998 is een groter pand noodzakelijk. De keuze valt op de Prins Hendrikkade 84-85 in het hartje van Amsterdam.

1999

Na jaren gewerkt te hebben voor het Arbeidsbureau, waar hij overigens voor het eerst in contact komt met Victor en Onno van Commenée, richt Ferry Aker in 1999 uitzendbureau RegioFlex op. Het bedrijf vestigt zich op het adres Marconistraat 15 in Volendam en maakt een vliegende start. In enkele jaren concurreert RegioFlex grote, landelijk opererende uitzenders weg uit het vissersdorp.

2001

INDIVIDU groeit door en spreidt in het nieuwe millennium haar vleugels uit. Diverse nieuwe vestigingen worden opgezet in de regio Amsterdam, waaronder in Haarlem.

2006

Payrolling doet zijn intrede in Nederland. Samen met RegioFlex-directeur Ferry Aker, die de gebroeders kennen vanuit hun rol als partner van het Arbeidsbureau, richten Victor en Onno van Commenée Nedflex op als de payrolltak van INDIVIDU. Nedflex ontwikkelt zich in de jaren na de oprichting tot een payrollorganisatie met een eigen gezicht – een onderneming die relaties niet als klanten ziet, maar als partners.

2006

Ferry Aker ziet in de gemeente Opmeer vergelijkbare kansen als in Volendam en opent een RegioFlex vestiging in Spanbroek. Ook hier slaat de uitzendformule aan. Anno 2017 is Nedflex Spanbroek dé flexpartner voor veel werkgevers in het gebied Heerhugowaard – Opmeer / Hoorn – Volendam.

2007

Nedflex laat zien dat ‘het nieuwe payrolling’, oftewel payrolling als totaalontzorgende dienstverlening binnen een partnerrelatie, meer dan levensvatbaar is. LTO, de grootste brancheorganisatie van Nederland, gaat via een tender op zoek naar een payrollpartner om agrarisch ondernemers te ontzorgen op het gebied van personeelsbeleid. Nedflex blijft samen met een van de grootste mondiale uitzendorganisaties over. Uiteindelijk verslaat David Goliath; LTO kiest voor Nedflex. Het trackrecord van Nedflex, dat in slechts drie jaar is opgebouwd, geeft de doorslag.

2012

Het driemanschap Victor van Commenée, Onno van Commenée en Ferry Aker besluit om de drie samenwerkende bedrijven INDIVIDU, Nedflex en Regioflex te laten fuseren. De Nedflex Holding ontstaat. INDIVIDU, dat een sterke basis heeft ontwikkeld als uitzender van verkeersregelaars bij grote infrastructurele projecten, gaat zich volledig richten op deze bedrijfsactiviteit.  De uitzendvestigingen van Regioflex worden opgenomen in een franchiseconcept onder de naam van Nedflex. Nedflex richt zich vanaf dat moment op zowel payrolling als uitzenden.

2012

Het kantoor dat Nedflex deelt met RegioFlex in Spanbroek, barst uit zijn voegen. Nedflex verhuist naar de Vlakdissel in De Goorn. Ook daar groeit het bedrijf snel door en al in 2012 betrekt zij een nieuw pand, het huidige hoofdkantoor aan de Schoffel in hetzelfde dorp. Nedflex kiest dit pand ‘op de groei’ – en dat blijkt nodig ook. De beschikbare ruimte wordt in de periode 2012 – 2017 liefst drie keer fors uitgebreid.

2014

Met haar ontzorgende payrolldienstverlening groeit Nedflex uit tot marktleider in de agrarische sector. Het succesvolle concept slaat ook aan in de horeca. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet dit in en kiest in navolging van LTO Seizoenarbeid ook voor Nedflex als payrollpartner. In de hierop volgende jaren verovert Nedflex een groot aandeel in de horecabranche.

2016

Het marktleiderschap in de agrarische sector, het veroveren van een significant marktaandeel in zowel de horeca- als recreatiesector, de kwalitatieve groei in het aantal backoffice- en franchisepartners, de komst van een grote, nieuwe Inhouse uitzendvestiging en de doorontwikkeling van INDIVIDU tot partner van grote spelers in de infrabranche, stuwen de Nedflex Holding naar een recordomzet.

Medewerkers aan het woord

  • Het is 1 mei 2009 en ik kom aan bij het Nedflex pand in Spanbroek. Ik loop naar binnen voor mijn afspraak met Jeroen...

  • Mijn naam is Jort Pronk, 35 jaar en woonachtig in De Goorn. Momenteel ben ik werkzaam op de backoffice bij team Agrarisch. Samen...

  • In 2006 ben ik begonnen bij INDIVIDU op de Prins Hendrikkade en inmiddels ben ik ruim 5 jaar werkzaam bij Nedflex. Na bijna...

Wilt u meer weten over de meest ontzorgende payroll- en backofficedienstverlening tegen het scherpste tarief? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers.

Direct…