Wat is werving en selectie?


Wanneer je als werkgever personeel nodig hebt, maar het zelf niet kunt vinden, schakel je een organisatie in die de dienst werving en selectie aanbiedt. Werving en selectie betekent dat je de werknemer zelf in dienst neemt, dus er is geen sprake van een uitzendkracht. Kort gezegd is werving en selectie dus het aannemen, selecteren en in dienst nemen van geschikte kandidaten voor een vaste of tijdelijke baan. Goede werknemers binnenhalen blijkt veel beter te lukken met een professioneel werving- en selectieproces met behulp van de juiste professionals. 

Het werving- en selectieproces 

Wij gaan voor jou op zoek naar een werknemer die aan jouw wensen voldoet, wij schakelen hiervoor onze recruiters in. De recruiter gaat op zoek naar geschikte kandidaten en voert de eerste gesprekken. Zodra er een kandidaat bij zit die aan alle wensen voldoet, wordt er een 2e gesprek gepland, dit gesprek vindt plaats met jou de opdrachtgever, de recruiter en de kandidaat. De recruiter neemt de kandidaat mee in het proces en helpt eventueel met het invullen van papieren (zoals VOG). Als de kandidaat is goedgekeurd wordt er pas een fee betaald, dit zal een percentage zijn van het jaarinkomen van de nieuwe werknemer. 

Hoe selecteer je goed personeel? 

Het belangrijkste is dat je het plaatje helder maakt. Neem bij personeel selecteren de tijd om na te denken over de vraag: wat voor iemand heb ik eigenlijk echt nodig? Wat moet deze nieuwe werknemer gaan realiseren? En wat voor vaardigheden en competenties zijn daarvoor nodig? Denk vooral ook goed na of bepaalde vaardigheden niet ook gewoon later te leren zijn, zo sluit je niet bij voorbaat al een hele groep uit. 

Eerst komt het werven 

Werving betekent: het verkrijgen van nieuwe klanten of leden, in dit geval dus personeel. Wij gaan voor jou op zoek naar de beste kandidaten voor de functie. Hierbij kijken we naar alle vaardigheden die de kandidaat te bieden heeft, welke opleiding heeft hij/zij gedaan en welke werkervaring. 

Daarna gaan we selecteren 

Ook het hele proces van het benaderen van sollicitanten en hieruit een selectie maken, nemen we van je over. Bij de selectie kijken we precies naar wat de wensen van de werkgever zijn. Na het bekijken van de cv’s zullen onze recruiters aan de slag gaan om voor jou de beste kandidaat voor de functie uit te zoeken. 

Voordelen van werving & selectie  

Werving en selectie bespaart jou als klant van Nedflex enorm veel tijd. Wij nemen namelijk alle cv’s door en checken referenties. Wij zijn actief door heel Nederland en hebben een grote database met potentiële werknemers. Het maakt niet uit in welke branche jij kandidaten zoekt. Wij werven en selecteren in hele uiteenlopende branches, van logistiek en horeca tot agrarisch. 

Laatste update: 12 december 2022