laptop gele stoel typen

Moeilijk vervulbare vacatures vervullen met nieuw talent

14 augustus 2018 Werving & Selectie

We weten allemaal dat er een krapte op de arbeidsmarkt is. Eén op de vijf werkgevers ervaart problemen vanwege een tekort aan personeel. Onder andere in de techniek, ICT, zorg, onderwijs en de agrarische en dienstverlenende branche zijn er tekorten. Alleen een vacature delen op vacaturesites en social media is niet meer voldoende. Wat kun je nog meer doen om voldoende geschikt personeel te vinden?

Huidig personeel scholen

Door het huidige personeel opleidingen te bieden kunnen zij wellicht hun functie uitbreiden of van functie veranderen. Werkzoekenden kunnen dan weer de plaats innemen van werknemers die na scholing in een andere functie aan de slag gaan.

Jongeren interesseren

Door het beroep op aantrekkelijke en leuke wijze te presenteren zijn jongeren gemakkelijker te interesseren. Denk bijvoorbeeld aan gastlessen, real-life opdrachten en open dagen. Een investering van de werkgever is hierbij essentieel.

Ook tijdens opleidingen ligt er een belangrijke rol voor werkgevers. Door stageplekken te bieden kunnen jongeren bijvoorbeeld al kennis maken met het beroep. En met traineeprogramma’s kunnen jongeren enthousiast worden gemaakt en worden opgeleid tot jonge medewerkers.

Social Return

Social return krijgt ook steeds meer aandacht. Het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan een deel van de oplossing zijn van een personeelstekort. Soms kunnen zij door middel van scholing worden ingezet. Een andere oplossing kan zijn om eenvoudige werkzaamheden van het huidige personeel bij elkaar te voegen tot een nieuwe functie. Het huidige personeel kan er dan weer andere taken bijnemen.

Frshflex

Frshflex vindt dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt en biedt graag nét dat stukje extra ondersteuning aan degenen die dat nodig hebben. Frshflex is een samenwerking tussen frsh.nl en Nedflex. De frsh.nl horeca vakopleiding richt zich op iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt die is vastgelopen in zijn carrière en klaar is voor een doorstart! Nedflex verzorgt daarbij de payroll en coördineert, indien gewenst, de coaching van de kandidaten.

Werkzoekenden werven

Werkzoekenden zijn vaak best bereid om een totaal ander beroep uit te oefenen dan ze voorheen gedaan hebben. Maar soms is het lastig inschatten wat het werk precies inhoudt als je daar nog geen ervaring mee hebt. Banenmarkten, bedrijfsbezoeken voor werkzoekenden of doe-dagen op praktijklocaties kunnen dan uitkomst bieden. Voor werkgevers is het misschien op papier niet meteen een perfecte match, maar kijk eens kritisch naar de functie-eisen. Zijn al deze eisen echt noodzakelijk of ook prima bij te leren?

Werkzoekenden scholen

Het gebeurt steeds vaker dat werkzoekenden scholing wordt geboden. Hiervoor werkt het UWV samen met werkgevers, uitzend- en detacheringsbureaus, opleidingen en vaak ook samen met gemeenten. Werkgevers zijn intensief betrokken bij de werving en de kandidaten kunnen vaak met behoud van uitkering scholing volgen. Naast werklozen kunnen ook mensen die hun baan dreigen te verliezen hiervoor een interessante doelgroep zijn.

INDIVIDU

INDIVIDU is een uitzendbureau in Amsterdam en gespecialiseerd in verkeersregelaars die tot de absolute top in hun vakgebied behoren. INDIVIDU Service & Veiligheid is een betrouwbare partner overal waar de toestroom van verkeer en publiek in goede banen geleid moet worden. INDIVIDU helpt werkzoekenden aan een baan en leidt deze zelf op tot gediplomeerde verkeersregelaars. Daarnaast vult zij vacatures van partners snel en doeltreffend in.

Statushouders inzetten

Vluchtelingen die in bezit zijn van een verblijfstatus (statushouders) mogen in Nederland werken. Ook binnen deze groep is een groot aantal talenten aanwezig.

Werven in andere regio’s

Soms zijn in de ene regio grote tekorten aan bepaald personeel terwijl deze in een andere regio juist moeilijk aan het werk komen. Het kan dan de moeite waard zijn om personeel in andere regio’s te werven of tijdelijk te detacheren.

Werven in het buitenland

Misschien niet de meest makkelijke en voor de hand liggende oplossing, maar ook het werven van personeel in het buitenland kan een oplossing zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ict’ers uit India, koks uit Spanje of seizoenarbeiders uit Oost-Europa. Inwoners van de EU, EER (met uitzondering van Kroatië) en Zwitserland mogen zonder tewerkstellingsvergunning werken in Nederland.

Wil je inspiratie over een waardevolle wervingsprocedure?
Download dan nu de gratis whitepaper en ontvang gratis Tips & Tricks voor het werven van seizoensmedewerkers.

Bron: UWV, 26 juni 2018