De voordelen van uitzenden voor agrariërs


Als agrarisch ondernemer heb je soms van de één op de andere dag ineens veel behoefte aan extra werknemers. De snelheid en vaak korte duur van de contracten zorgen ervoor dat uitzenden heel vaak voorkomt in de agrarische sector. Maar er zijn nog veel meer mogelijke voordelen van uitzenden voor agrariërs. Wij zetten ze in dit blog voor je op een rijtje.

Algemene voordelen

 • Buitenlandse arbeidskrachten
  De meeste uitzendorganisaties hebben ervaring met het werven en verlonen van buitenlandse arbeidskrachten. Ze hebben concept-contracten in de moedertaal van de werknemer klaarliggen en nemen doorgaans de communicatie met deze medewerkers op zich.
 • Geen administratieve lasten, geen werkgeversrisico’s
  Wij nemen in principe nagenoeg alle administratieve handelingen rond de tijdelijke krachten voor onze rekening. Wij maken de contracten op, betalen de medewerkers uit, dragen premies af en zorgen voor een correcte administratie. Daarnaast worden wij juridisch werkgever. Dat betekent dat wij daarmee alle arbeidsrechtelijke risico’s, van ziekte en arbeidsongeschiktheid tot re-integratie, overnemen.
 • 26 weken pensioenvrij
  De Regeling Piekarbeid bepaalt dat je per seizoenarbeider alleen de eerste acht weken geen pensioen hoeft af te dragen. Dit stelt veel agrarisch ondernemers voor een forse uitdaging. Uitzendpartners die lid zijn van de ABU of NBBU mogen je een flexibele periode van 26 pensioenvrije weken bieden.

De meerwaarde van Nedflex Agrarisch

Naast de bovenstaande zaken, biedt Nedflex als marktleider en partner van LTO Arbeidskracht nog enkele extra diensten.

 • Pools sprekende medewerkers
  Nedflex beschikt over diverse medewerkers die de Poolse taal spreken en schrijven. In de praktijk blijkt dat de communicatie met jouw arbeidskrachten hierdoor aanzienlijk soepeler verloopt. Wij vinden het ook belangrijk dat je medewerkers met vragen gewoon naar ons door kunt verwijzen, waar ze correct te woord gestaan worden.
 • SNF-certificering
  Nedflex heeft een maatwerkoplossing ontwikkeld om de medewerkers van bedrijven die een SNF-certificering hebben, te kunnen verlonen. Hiermee kun je als ondernemer de huisvestingskosten onder het minimumloon inhouden.
 • ET-regeling
  Nedflex helpt je om (indien mogelijk) gebruik te maken van de ET-regeling, zodat jouw kosten omlaaggaan terwijl jouw medewerkers netto meer gaan verdienen. Je mag dan namelijk de kosten die je maakt om buitenlandse arbeidskrachten hier te krijgen (denk aan reis- en huisvestingskosten) belastingvrij vergoed krijgen. Dit levert belastingvoordeel op voor jou én jouw medewerker.
 • Zorgverzekering
  Via onze partners bieden we jouw medewerkers een zeer voordelige verzekering van HollandZorg met een laag eigen risico. Informeer naar de mogelijkheden!
Laatste update: 25 maart 2021