Maak kennis met…Madelon


Hoe ben je bij Nedflex terecht gekomen?

Nou, dat is best een leuk verhaal. Mijn zus was accountmanager van Peugeot, en die is een keer binnengestapt om hier nieuwe leaseauto’s te verkopen. Na het tweede gesprek werd er aangegeven dat ze nog mensen zochten, zij moest toen meteen aan mij denken. Ze gaven aan dat ik een sollicitatie moest insturen, dat heb ik toen gedaan. Helaas hadden ze op dat moment geen passende functie voor mij. Ze zeiden dat ze mijn cv zouden bewaren en dat ze aan mij zouden denken wanneer er wat beschikbaar zou zijn. Ik had nooit verwacht dat dat zou gebeuren, maar 3 maanden later werd ik gebeld over een leuke functie. Ik heb toen gesolliciteerd en heb daar geen moment spijt van gehad.

Wat doe je precies bij Nedflex?

Ik ben applicatiebeheerder, dat betekent dat ik de verschillende systemen die wij gebruiken beheer. Bijvoorbeeld Mijn Nedflex, maar ik focus vooral op AFAS Profit. Dit systeem is eigenlijk onze rekendoos en gebruiken wij om te verlonen. Ik zorg dan dat bijvoorbeeld veranderingen die in het systeem worden doorgevoerd soepel verlopen.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben wel trots op het feit dat er veel ruimte is voor ontwikkeling binnen Nedflex. Ik ben begonnen op de afdeling Proces & Kwaliteit en nu werk ik als applicatiebeheerder. Het is best wel een interessante route die ik heb afgelegd en dat dat mogelijk is binnen Nedflex is erg fijn.

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

Ik denk dat ik deze functie zo leuk vind omdat je nooit klaar met leren bent. Ik hou van nieuwe dingen leren en wil dingen ook het liefst meteen onder de knie hebben. Hier raak je eigenlijk nooit uitgeleerd en zo blijft het voor mij interessant. Ook zijn de taken die ik heb heel divers en daarom is geen dag hetzelfde, daar hou ik ook van.

En minder leuke kanten?

We zitten nu met een grote groep op een gezamenlijk kantoor, wat overigens heel gezellig is, maar soms krijg je dan net even teveel prikkels en word je snel afgeleid. Ik heb dat helaas vrij snel. Ook wanneer ik bezig ben met doorvoeren van een verandering in onze systemen moet ik vaak zorgen dat alles donderdag goed werkt. Als dat niet zo is, kan het problemen geven met verlonen.

Heb je een bepaald werkritueel?

Ik weet niet wat het is, maar ik ben altijd standaard net een paar minuutjes te laat op het werk. Het zijn er niet veel hoor, maar zelfs als ik een half uur eerder uit bed ga red ik het gewoon niet om hier precies op tijd achter mijn computer te zitten. Het lijkt altijd wel alsof ik tijd tekort heb in de ochtend.

Waar haal jij je werkgeluk uit?

Het werkt voor mij altijd heel motiverend wanneer ik taken van mijn lijstje kan schrappen. Als ik van de 10 dingen die er voor die dag op mijn lijstje stonden 8 heb gedaan, dan geeft dat voldoening. Ook de lol die ik met collega’s heb zorgt ervoor dat ik elke ochtend weer met plezier richting werk ga.

Favoriete dag van de week?

Ik denk dat dat vrijdag is. Vrijdag is altijd een hele lekkere dag want de mensen zijn relaxter. Ook zijn de lonen overgemaakt en kan ik weer verder. Hoewel donderdag ook vaak een leuke dag is. Dan doen we vaak met collega’s nog even een kleine borrel. Dat is er ooit ingeslopen toen we ons nieuwe systeem introduceerden. Dat ging niet zonder slag of stoot en als we dan donderdag succesvol hadden verloond, dan was dat echt een moment dat we moesten vieren.

Geplaatst op: 13 oktober 2019