Waarom 1,5 meter afstand soms wel fijn is

2 juli 2020 HR

Niemand kan meer om de 1,5 meter samenleving heen. En hoewel dat niet altijd fijn en makkelijk is, proberen wij er ook de positieve kant van in te zien. Daarom 5 redenen waarom 1,5 meter afstand houden op je werk ook best fijn kan zijn.

Niet met iedereen zoenen als je jarig bent

Hieperdepiep je bent jarig! Leuk natuurlijk, maar op al dat verplichte gezoen met collega’s zit toch eigenlijk niemand te wachten? Hoera voor de 1,5 meter afstand!

Dag ongemakkelijke begroetingen 

Komen we gelijk bij het volgende punt. De een geeft je een hand, de ander 3 zoenen en begin je dan links of rechts. We hebben allemaal wel eens zo’n onhandige en ongemakkelijke begroeting gehad. Hoef je je daar nu in ieder geval niet druk om te maken.

Niet dringen

Als je voor de coronatijd met de trein naar je werk ging kun je je vast nog wel herinneren hoe iedereen altijd staat te dringen om de trein in te komen. En dat vooral terwijl nog niet eens iedereen die eruit wil uit de trein is gestapt. Met 1,5 meter afstand heb je daar een stuk minder last van.

Niet storen

Of je nu thuis werkt of toch alweer op kantoor, door 1,5 meter afstand is het toch vaak net even makkelijker om te bellen of mailen, in plaats van langs je bureau te lopen. Dat betekent dus ook dat je sneller ongestoord die ene klus kunt afmaken. Wel even je telefoon op stilzetten dan. 

Adem in, adem uit

Op anderhalve meter afstand ruik je de koffieadem van je collega net wat minder goed. En kun je eindelijk ongestoord een broodje filet met ui, salami of pindakaas eten zonder dat je zelf bang hoeft te zijn dat iemand jou de rest van de middag ruikt.