Diversiteit

Diversiteit bij Nedflex

13 februari 2019 Diversiteit Nedflex Updates

Het is alweer februari, dit betekent dat elke uitzendorganisatie over een antidiscriminatiebeleid dient te beschikken. De ABU neemt namelijk forse en veelomvattende maatregelen om discriminatie te lijf te gaan voor leden van de ABU. In deze blog een update: wat heeft Nedflex gedaan omtrent het onderwerp anti-discriminatie?

Nou, heel veel. Een aantal collega’s is gestart met het maken van een recente analyse. Wat is op dit moment de status en waar willen we heen? Nedflex heeft al 26 jaar de visie: ‘voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt’. Aan de hand van deze visie hebben wij het antidiscriminatiebeleid breder getrokken en is er een diversiteitsbeleid van gemaakt.

Het diversiteitsbeleid is terug te vinden op onze site, zo ziet iedereen die iets te maken heeft met Nedflex wat onze visie is en hoe wij discriminatie aanpakken. Bekijk onze diversiteitsprotocollen

De eerste stap was het maken van een plan van aanpak. De strategie, analyse, het concept, de uitvoering en de evaluatie staan hierin beschreven. Het belangrijkste om hiervan te delen is de uitvoering; wat heeft Nedflex gedaan om het diversiteitsbeleid onder de aandacht te brengen?

“Intern beginnen is extern winnen”

Nedflex heeft veel partners, franchisers, stakeholders, inhouse klanten en natuurlijk interne medewerkers die allemaal onze visie over diversiteit moeten nastreven.

Wat hebben we intern al gedaan?

De online training Culturele Diversiteit is verplicht gesteld voor onze medewerkers en er is een workshop Diversiteit gegeven. Tijdens de workshop is besproken welke soorten discriminatie er zijn, hoe deze te herkennen zijn, wat je kunt en mag doen zodra je het herkent en waar alle informatie te vinden is over ons eigen beleid. Ook een klein testje over onbewuste en veel voorkomende discriminatie in vacatureteksten kon natuurlijk niet ontbreken.

Wat hebben we extern al gedaan?

Nadat wij zijn gestart met het informeren van onze interne medewerkers zijn wij onze externe stakeholders gaan benaderen. We hebben een klachtenprocedure, protocol ter voorkoming van discriminatie en een antidiscriminatiebeleid op onze site geplaatst en dit naar iedereen gecommuniceerd die maar iets met ons als organisatie te maken heeft. Denk aan onze partners, franchisers, stakeholders, inhouse klanten en de connecties van ons zusterbedrijf INDIVIDU.

De workshop Diversiteit is ook aan onze partners, franchisers en intercedentes gegeven. Daarnaast gaan we dit jaar een webinar organiseren over dit onderwerp, hoe je hier het beste mee om kunt gaan zodra je het herkent en hoe je discriminatie voorkomt. We houden onze partners het hele jaar op de hoogte van aankomende nieuwtjes en activiteiten door middel van een nieuwsbrief.

Tips & tricks

Wil je in je organisatie testen of er genoeg kennis over het onderwerp diversiteit is, maak een Kahoot! quiz aan. Met deze kennisquiz die je eenvoudig zelf samenstelt zie je snel of de nodige kennis aanwezig is. Naast een kennisquiz is het ook altijd goed om zelf te peilen of iedereen ook naar het diversiteitsbeleid dat je opstelt handelt. Dit kun je makkelijk testen door middel van mystery calls.

De kracht van herhaling is met dit onderwerp erg belangrijk, maak een planning wanneer je dit onderwerp weer in de spotlight wilt zetten en maak KPI’s. Zorg dat alle tips & tricks zichtbaar en vindbaar zijn voor iedereen op bijvoorbeeld een kenniscentrum of openbare schijf.

Bestel via de ABU de “Werk jij mee? Zeg nee.” waaier, deze kun je uitdelen aan je personeel. Laat je medewerkers ook de site werkjijmeezegnee.nl bekijken voor meer informatie over discriminatie in de uitzendbranche. Deze site is opgericht door de ABU en hierop is heel veel informatie te vinden.