Diversiteitsbeleid – Voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt

De visie van Nedflex is: voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt. Wij streven dan ook altijd naar een divers personeelsbestand waarbij discriminatie niet is toegestaan. Competenties en kwaliteit zijn vanzelfsprekend voor ons altijd belangrijker dan geslacht, leeftijd, afkomst of geloofsovertuiging. Wij vinden dat iedereen een plek op de arbeidsmarkt verdient, ook mensen met een arbeidsbeperking of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees hier meer over Social Return

Nedflex heeft zich in ruim 25 jaar ontwikkeld tot één van de grootste en snelst groeiende specialisten op het gebied van payrolling, backoffice en uitzenden in Nederland. Bekijk hier onze diversiteitsbeleid protocollen.

Nedflex is lid van de Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU) en is ISO 9001:2015, NEN en VCU gecertificeerd. In de uitzendbranche speelt diversiteit een grote rol.

Zoals Jurriën Koops, algemeen directeur van de ABU al zei:

“Voor veel mensen vormt de uitzendbranche de eerste toegang tot de arbeidsmarkt. Er zijn grote personeelstekorten. Iedereen is hard nodig. De uitzendbranche is bij uitstek geschikt om de kracht van diversiteit op de arbeidsmarkt te laten zien. Wij hebben dus een extra verantwoordelijkheid.”

Wat houdt discriminatie in?

Discriminatie is het anders behandelen, achterstellen of uitsluiten van mensen op basis van (persoonlijke) kenmerken.

Dit mag niet op basis van de grondwet, maar gebeurt helaas wel. Iedereen moet kunnen meedoen op de arbeidsmarkt, ongeacht geloof, afkomst, geslacht, zwangerschap of leeftijd.

Diverse soorten discriminatie

Discriminatie is een veelomvattend begrip. We maken hierbij onderscheid in directe, indirecte en positieve discriminatie.

Directe discriminatie

Bij directe discriminatie wordt rechtstreeks het verschil tussen medewerkers gemaakt. Voorbeeld. In een vacature staat: wij zijn op zoek naar een magazijnmedewerker die niet ouder is dan 25. Of een vrouwelijke sollicitant wordt afgewezen omdat de voorkeur uitging naar een man.

Indirecte discriminatie

Bij indirecte discriminatie is het aantonen van onderscheid moeilijker. Voorbeeld. In een vacature staat: wij zijn op zoek naar een sterke kandidaat voor fysiek zwaar werk voor de inpakafdeling. U sluit vrouwen hiermee niet direct uit, maar nodigt ze ook niet uit om te solliciteren.

Positieve discriminatie

Als een bepaalde groep mensen onvoldoende vertegenwoordigd is mag u meedoen aan positieve discriminatie. Voorbeeld. Over het algemeen werken er meer mannen dan vrouwen in de transport, u mag vrouwen dan stimuleren om te solliciteren.

TEST – is dit wel of niet toegestaan?

“Student/scholier gezocht voor vakantiewerk”

Bekijk het antwoord

Nee! Hiermee wordt een grote groep uitgesloten, u zoekt iemand voor tijdelijk werk.

Oplossing: “Vakantiekracht voor de zomermaanden” of “Tijdelijke krachten voor seizoenswerk

Do’s en dont’s

Don’t:

X 2-5 jaar werkervaring

Past in een dynamisch bedrijf

Senior

Starter of junior

Kandidaat tussen 15 en 20 jaar

Accentloos Nederlands / ABN

Bijbaan naast je studie

Do:

V Minimaal 2 jaar werkervaring

Je voelt je thuis in een dynamisch bedrijf

Minstens 8 jaar ervaring of het betreft een senior functie

De positie staat open voor mensen met geen of weinig werkervaring / Het betreft een junior functie

Kandidaten vanaf 15 jaar

Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (alleen als het van toepassing is op de functie)

Flexibele uren