Diensten

Ontwikkelingen staan nooit stil. En wij weten als geen ander mee te bewegen met de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en de steeds veranderende vraag van onze klanten. Want dat is wat we altijd al hebben gedaan, al ruim 30 jaar lang.

Nedflex levert maatwerk. Elke klant is uniek en wij vinden voor iedereen een passende én duidelijke oplossing. Onze klanten weten, dankzij onze no-nonsense cultuur, precies waar ze aan toe zijn met ons, geen verrassingen achteraf. Wat kunnen we voor jou betekenen? Zeg het maar.

Onze diensten.

Bij Nedflex denken we altijd in oplossingen. Met onze verschillende diensten zit er vast en zeker een oplossing bij voor jouw specifieke wensen. Zeg het maar.

Uitzenden.

Heb je een openstaande vacature? Onze recruiters helpen je deze in te vullen. We maken een aantrekkelijke vacaturetekst en zorgen dat deze zichtbaar is op alle relevante job boards en social media. Door de inzet van slimme technologie zorgen wij voor een breed bereik en vinden we de juiste matches. Daarnaast brengen we je vacature onder de aandacht bij geschikte kandidaten in onze database. Met een bereik tot wel 100.000 kandidaten per maand, zit er gegarandeerd een match tussen. Als jij al je energie stopt in het goed inwerken van de medewerker, dan doen wij de rest.   

Matching Support.

Heb je als ondernemer slechts een klein duwtje in de rug nodig bij het vinden van het juiste personeel? Kies dan voor onze dienst matching support. 

Nedflex heeft een volledig geautomatiseerd uitzendproces. Hierdoor maak je volop gebruik van onze database en ons bereik bij het vinden van de juiste kandidaten, zonder tussenkomst van een recruiter. Op ons platform ‘Mijn Nedflex’ kun je sollicitatiegesprekken plannen en kandidaten beheren. Minimale kosten met maximaal bereik, het is simpelweg goedkoper dan uitzenden. Mocht je niet het gewenste resultaat bereiken, dan kun je altijd nog voor onze dienst uitzenden gaan. 

Uitzenden - Werving en Selectie

Werving en selectie.

Met de werving en selectie dienst van Nedflex vinden we voor jou de beste kandidaten. Door de inzet van recruiters die anders durven denken benaderen we kandidaten, voeren we intakegesprekken en sluiten we eventueel aan bij het sollicitatiegesprek. Je betaalt voor het wervingsproces, maar neemt de medewerker zelf in dienst. 

‘Het werken met Nedflex geeft mij rust’ 

“Nedflex gaat mee met haar tijd. Zo werkt bijvoorbeeld de urenregistratie gemakkelijk en geeft rust zodat ik mijn tijd nuttiger kan besteden. Wij zijn geen grote organisatie die daar een aparte afdeling voor heeft. Ik ben al een duizendpoot in het bedrijf dus de tijd die ik niet aan urenregistratie hoef te besteden, besteed ik liever aan de gasten”, aldus Brasserie Uit in Rijssen.   

Download het infopakket over onze diensten

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download het infopakket over onze diensten

Wil je alle diensten nog eens rustig nalezen? Download dan direct het informatiepakket met alles in één handig overzicht.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Payroll.

Nedflex Horeca

Kun je zelf prima nieuw talent vinden, maar wil je de risico’s, administratie en regelgeving niet zelf in de hand houden? Kies dan voor payrolling

Bij payroll nemen we het juridisch werkgeverschap op ons. Hoe we dat doen? Medewerkers die via payroll bij jou komen werken, komen bij Nedflex op contract. Wij zorgen voor een contract, de uitbetalingen en loonstroken en organiseren eigenlijk alle administratieve zaken rondom het werkgeverschap. We noemen dit ook wel het juridisch werkgeverschap. 

ZZP dienstverlening.

Onze zzp dienstverlening helpt zelfstandigen en hun opdrachtgevers met de administratieve taken. Iedere zzp’er heeft vaak een eigen werkwijze. Wij maken er een geheel van en zorgen voor één periodieke verzamelfactuur. Hoef je daar tenminste ook niet naar om te kijken. 

  • Nedflex voldoet aan alle gestelde eisen en betalingsvoorwaarden 
  • Een vast aanspreekpunt voor al je vragen 
  • Een kennispartner met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van HR en uitzenden 

Ben je zzp’er? 

Als zzp’er ontvang je binnen 7 werkdagen je geld en verzorgen wij jouw facturen. Daarnaast regelen wij de modelovereenkomst tussen opdrachtgever en zelfstandige, wel zo makkelijk. 

Inhouse uitzenden.

Heb je meer dan 100 medewerkers? Dan is wellicht Inhouse uitzenden iets voor jouw organisatie. Bij deze dienst haal je Nedflex letterlijk in huis. Naast het vervullen van je vacatures door een recruiter, komen ook onze planners naar je toe. 

Bij ons Inhouse uitzendconcept hoort een vast team van medewerkers. Zij draaien samen piketdiensten en zijn zo altijd bereikbaar.  

Dit team is op jouw locatie het vaste aanspreekpunt voor jou en je medewerkers. Uitzenden is en blijft mensenwerk, door deze loketfunctie brengen we dit graag ‘dichtbij’. 

Bakker bakt casino wit

Re-integratie en verzuim.

Heb je een medewerker die langdurig arbeidsongeschikt is en kan deze medewerker niet meer terugkeren in de organisatie? Met onze dienst re-integratie en verzuim helpen we je graag bij het inzetten van een re-integratietraject 2e spoor. 

Bekijk hier hoe het re-integratietraject verloopt. 

Outplacement 

Voor de ondernemer met een medewerker die om wat voor reden dan ook niet meer bij zijn/haar onderneming past. Nedflex gaat een traject aan waarin we kijken naar behoeften, kansen en kwaliteiten voor deze medewerker. Zo kunnen beiden een eigen pad inslaan, en op de juiste manier uit elkaar gaan. 

HR-diensten.

Wij hebben diverse specialisten op het gebied van HR in huis. Bij hen kun je terecht voor uiteenlopende HR-diensten.

Trainingen en inspiratiesessies 

Wij zijn continu bezig met het helpen en adviseren van onze klanten. En hier kan ook jij gebruik van maken. Bijvoorbeeld onze training Recruitment Marketing of Employee Branding. En wat dacht je van een op maat gemaakt traject voor meer sollicitanten of hoe ziet een goede on-/offboarding eruit? 

We verzorgen trainingen en adviezen voor iedereen die daar behoefte aan heeft. En dat zijn geen kant-en-klaar pakketten, we stemmen deze altijd op de wensen van de opdrachtgever af.

Daarom Nedflex trainingen:

  • Altijd een training op maat.
  • Wij hebben alle kennis van HR en Goed Werkgeverschap in huis.
  • Kan zowel online als fysiek.

Detachering HR-professionals 

Ben je op zoek naar een HR-specialist binnen je organisatie? Via Nedflex HRM gaan we voor jou op zoek naar een professional binnen het HR vak. Denk hierbij aan recruiters, HR-medewerkers, HR-adviseurs, casemanagers, administratief medewerkers of specialisten loonadministratie. Met onze eigen ervaring in de HRM kunnen wij jou helpen aan de beste professionals. En als die is gevonden gaan we de samenwerking aan voor minimaal 6 maanden. 

Is de samenwerking succesvol, dan is een overname mogelijk. Heb je na 6 maanden nog geen keuze kunnen maken, dan gaan we gewoon door of zoeken we een andere opdracht voor de professional. Ben je op zoek naar een ervaren collega die direct meedraait of een junior die wij opleiden tot specialist? In overleg zijn de mogelijkheden eindeloos.

Daarom Nedflex als HR-dienstverlener.

  • Betrouwbare HR-dienstverlener sinds 1992
  • Deskundig team van 70 medewerkers
  • Mijn Nedflex, een online portaal speciaal voor jou op maat gemaakt
  • Met onze database aan kandidaten vinden wij altijd snel een geschikte match
VCU
SNA
ABU

Certificeringen.

ABU-lidmaatschap staat voor zekerheid, kwaliteit en vakmanschap. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat je zaken doet met een onderneming die zich houdt aan strenge gedragsregels. Nedflex is bovendien ISO 9001 en NEN 4400-1 gecertificeerd, hiermee wordt gegarandeerd dat Nedflex haar (personeels)administratie op orde heeft, dat op tijd voldoende loonheffingen en/of omzetbelasting afgedragen wordt en dat de medewerkers gerechtigd zijn om arbeid in Nederland te verrichten.

Wij zijn ook VCU-gecertificeerd. VCU staat voor Veiligheids Checklist Uitzend- en Detacheringsbureaus. Als inlener is het van belang dat je medewerkers aan alle veiligheidseisen voldoen. Ze moeten bovendien op de hoogte zijn van de risico’s. VCU is het bewijs dat Nedflex veilig uitleent. Lees meer over de verschillende keurmerken en certificeringen.

Efficiëntie, transparantie en flexibiliteit zijn kernbegrippen die centraal staan in onze managementstructuur. Om dit te kunnen borgen, werken wij binnen een KAM-managementsysteem dat zich conformeert aan de vereisten die beschreven staan in de normen NEN-EN-ISO 9001:2015, VCU 2011/05, eisen van de opdrachtgevers en de wet- en regelgeving.

Nedflex heeft haar beleidsregels vastgelegd in een beleidsverklaring. Deze kun je opvragen via info@nedflex.nl.