Laptop en tablet op stoel

UWV: 24 oplossingen voor moeilijk vervulbare vacatures

28 juni 2018 Werving & Selectie

Welke oplossingen zijn er voor moeilijk vervulbare vacatures?

De krapte op de arbeidsmarkt spreidt zich door de groeiende economie steeds verder uit. De vacatures liggen voor het oprapen en werkzoekenden hebben daardoor in de meeste gevallen veel keuze. Wat kun je als werkgever of recruiter doen aan het personeelstekort binnen jouw bedrijf? Het UWV heeft middels een infographic 24 oplossingen voor je op een rijtje gezet. Het PDF van de infographic bevat uitleg en voorbeelden uit de praktijk.

Aan welke oplossingen kun je dan denken?

Nieuw talent aanboren.
Werkgevers richten zich niet alleen op mensen van buitenaf, maar ook op werknemers binnen de eigen onderneming. Daarnaast richten ze zich op specifieke groepen, zoals jongeren, mensen met een arbeidsbeperking of statushouders.
Werk anders organiseren.
Het ontlasten van personeel, door (met de inzet van technologie) administratieve lasten te verminderen of het anders verdelen van huidige taken.
Binden en boeien.
Het personeel langer binnen het bedrijf houden door het tonen van goed werkgeverschap. Kijk hierbij naar belangrijke zaken als werkdruk, arbeidsvoorwaarden, roosters, vitaliteit of duurzame inzetbaarheid.

Bron: UWV, 26 juni 2018