Productiewerk bloemen

Dit is waarom werken in de agrarische sector zo leuk is

HR | Werkzoekend | Werving & Selectie

De agrarische sector is in Nederland heel belangrijk voor de economie. Toch bestaan er nog steeds heel wat vooroordelen over werken in deze branche. In deze blog vertellen we je waarom werken in de agrarische wereld juist zo leuk is!

Hele uiteenlopende beroepen 

Als je denkt aan werken in de agrarische sector denk je waarschijnlijk al snel aan werken op het land. Maar wist je dat bijvoorbeeld boswachters, imkers en de visserij ook allemaal onder deze sector vallen? Kies je voor werken in de agrarische sector dan kun je dus nog heel veel verschillende kanten op. 

Nooit lang zonder baan 

Er heerst nog altijd een tekort aan personeel in de agrarische sector. En dat betekent dus dat je nooit lang zonder werk hoeft te zitten. Ben je toch niet zo tevreden met je baan? Geen probleem, er staan eigenlijk altijd wel vacatures open. Of wil je even een break tussen twee banen? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken dat je daarna niet snel weer aan de slag kunt gaan. 

Geen dag is hetzelfde 

Er zijn maar weinig banen waarbij er zoveel afwisseling is in het werk. Je hebt bijvoorbeeld geen invloed op het weer, of je kunt in aanraking komen met dieren die heel onvoorspelbaar zijn. Dat maakt dit werk ook juist zo spannend en uitdagend. Het betekent wel dat je ook heel flexibel moet zijn. 

Voor ieder opleidingsniveau geschikt 

Omdat er zoveel verschillende banen te vinden zijn in de agrarische sector, maakt het eigenlijk ook niet uit of je nu een mbo-diploma of universitaire graad hebt behaald. Voor ieder opleidingsniveau is er werk te vinden. 

Heel veel doorgroeimogelijkheden 

In deze sector zijn heel veel verschillende bedrijven te vinden, van kleine familiebedrijven tot de grootste bedrijven door heel het land. Dat betekent dat je vaak ook heel veel doorgroeimogelijkheden hebt. Bijna niemand begint gelijk bovenaan de ladder, je moet jezelf bewijzen. En als dat lukt dan zijn je mogelijkheden eindeloos. 

Werken in de buitenlucht 

Werken in de buitenlucht is voor velen een groot voordeel van deze branche. Je zit niet de hele dag op een kantoor, je bent lekker fysiek bezig en doet gelijk je dagelijkse portie vitamine D op. 

Werken met grote machines 

Werken in de agrarische branche, betekent vaak werken met de grootste machines. Van trekkers tot ploegen en kippers. Werken met zulke imposante machines is voor velen een groot voordeel van deze sector. 

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk hieronder alvast een aantal van onze agrarische vacatures:

Bekijk ze allemaal
Geplaatst op: 6 juli 2021