6 voordelen van werken in de horeca


Werken in de horeca klinkt niet alleen heel leuk, het is het ook echt. En er zitten ook nog eens veel voordelen aan werken in de horeca, we geven je hier de belangrijkste 6.

Er is veel werk beschikbaar 

In 2022 stonden er volgens het CBS gemiddeld 38.000 vacatures open in de horeca. Er is altijd veel vraag naar horecapersoneel, dus over het vinden van een baan hoef je je zeker geen zorgen te maken. Je vindt ook in iedere regio horecawerk, dus als je wilt kun je morgen aan de slag!  

Veel variatie 

Geen dag in de horeca is hetzelfde. Je ziet iedere dag nieuwe gasten, en komt iedere dag voor nieuwe verrassingen en uitdagingen te staan. Je doet tijdens horecawerk dan ook niet alleen heel veel mensenkennis op, je leert ook heel veel over jezelf. Hoe reageer je bijvoorbeeld op stress? Wat voor teamplayer ben je? 

1+1 = 2 

In de weekenden dat je werkt, op feestdagen en tijdens festivals verdien je geld en maak je de gezelligheid ook nog eens mee! Want de sfeer en levendigheid die in deze branche hangt maakt dit werk voor veel mensen extra leuk. Je bouwt hier je sociale kring ook vaak flink uit. Dubbel winst dus.  

Overal ter wereld 

Horecagelegenheden vind je over de hele wereld. Dus wil je werkervaring opdoen en tegelijkertijd de wereld verkennen? Dan is werken in de horeca de perfecte baan voor jou. Je leert mensen over de hele wereld kennen, werkt aan je taalvaardigheden en wordt in korte tijd heel zelfstandig. 

Opbloeien en doorgroeien 

Horecawerk biedt veel mogelijkheden om te groeien op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Er zijn verschillende trainingen beschikbaar en je leert veel nieuwe competenties bij (die lees je in dit blog). Je ontwikkelt je als persoon om door te stromen naar bijvoorbeeld een leidinggevende positie. 

Flexibele werktijden 

Horecabedrijven zijn vaak ’s avonds en in het weekend open. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld nog studeert of andere verplichtingen hebt tijdens reguliere kantoortijden. Je kunt jouw werktijden in de horeca zo makkelijk aanpassen aan je persoonlijke schema. 

Geplaatst op: 3 mei 2023