Maak kennis met… Gerco van Nedflex Alkmaar


Gerco Kleppe is één van onze franchisenemers. Hij runt sinds 2019 de franchisevestiging Nedflex Alkmaar op de Berenkoog. In dit interview vertelt Gerco hoe hij bij Nedflex terecht is gekomen, wat hij van de samenwerking vindt én deelt hij tips voor startende franchisenemers.

Gerco, vertel eens, wat deed je voordat je bij Nedflex kwam?

Van alles! Ik heb best veel banen gehad. Ooit begonnen in de horeca en daarna voor mezelf begonnen met een zonnestudio. Nadat ik de zonnestudio had verkocht, ben ik manager geweest bij een beveiligingsbedrijf. Vervolgens ben ik als hoofd beveiliging bij Rechtbank Amsterdam aan de slag gegaan. Uiteindelijk ben ik op 1 september 2019 voor mezelf begonnen als Nedflex franchisenemer.

Waarom heb je toen voor Nedflex gekozen?

Ik kende de organisatie al uit mijn werkverleden en heb dat altijd als positief ervaren. Toen ik in contact kwam met de Accountmanager, Rebecca, wist zij heel goed en duidelijk uit te leggen hoe er gewerkt wordt en wat de voor- en nadelen zijn. Als ik dat vergelijk met andere formules waar je min of meer vestigingsmanager bent, is dit voor mij de juiste keuze geweest. Ik ben na drie jaar ook nog steeds meer dan tevreden over de samenwerking.

Wat zijn volgens jou de voordelen van deze formule?

Als uitzendbureau is het de bedoeling dat je de focus legt op het werk en op het matchen van kandidaten met opdrachtgevers. Het is daarom superhandig om een backoffice te hebben waar je met al je vragen terecht kunt. Daarnaast verzorgt de backoffice de financiering en de verwerking van facturen en urenbriefjes, zodat wij ons in Alkmaar puur met het uitzenden bezig kunnen houden.

Hoe vond je het opstarten van je eigen franchisevestiging?

Dat vond ik lastig. Start je met opdrachtgevers zoeken of juist met uitzendkrachten werven? Als je de één hebt, heb je de andere namelijk ook direct nodig. Het was daarom een beetje het verhaal van de kip en het ei. Gelukkig heeft Nedflex me geholpen om de basis neer te zetten, zij regelden een website voor me en de programma’s die nodig zijn om te werken. Verder ben je als franchisenemer volledig zelfstandig om je organisatie in te richten zoals jij dat wilt.

Uit hoeveel werknemers bestaat jouw team op dit moment?

We hebben ongeveer 25 uitzendkrachten in dienst bij Nedflex Alkmaar. Daarnaast heb ik op kantoor een parttime collega zitten die mij ondersteunt met het zoeken naar personeel en opdrachtgevers.

Hoe bevalt het je tot dusver als franchisenemer?

Ik ben heel tevreden. Je bent volledig zelfstandig en je bepaalt zelf je koers, maar waar nodig wordt je geholpen door het hoofdkantoor. Op het hoofdkantoor zijn ze sowieso heel behulpzaam, ik had eerlijk gezegd wel wat meer afstand verwacht. Voor alle vragen hebben ze wel een specialist in huis, wat het erg prettig maakt om zo samen te werken.

Zijn er nog andere manieren waarop Nedflex je ondersteunt?

Wekelijks verwerk ik de gewerkte uren van de uitzendkrachten, deze worden verloond en verwerkt door het hoofdkantoor. Als er nieuwe uitzendkrachten bij komen, voer ik de contracten in en worden deze verwerkt door het hoofdkantoor. Zij zijn dus in feite mijn volledige backoffice.

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte en lange termijn, Gerco?

Voor de korte termijn is het plan vooral om door te draaien met wat ik nu doe. Wat de lange termijn betreft, is het de intentie om er twee  vaste medewerkers op kantoor bij te hebben.

Tot slot, heb je nog tips voor startende franchisenemers?

Voor deze branche is het heel belangrijk om je goed in te lichten en goed voorwerk te doen. Als je uiteindelijk besluit om als franchise vestiging aan de slag te gaan, denk ik dat je er goed aan doet om de juiste partij te kiezen waar ze je volledig ontzorgen. Belangrijk hierin is dat ze de kennis en kunde in huis hebben om je volledig te helpen.

Geplaatst op: 22 februari 2022