Je eigen uitzendbureau starten – een handig stappenplan


Het is zover. Je hebt besloten om je eigen uitzendbureau te starten. Maar waar begin je en wat moet je daar eigenlijk allemaal voor regelen? Met het onderstaande stappenplan helpen we je op weg. 

1. Bepaal wat jou uniek maakt 

Misschien ben je al jaren werkzaam als recruiter of intercedent en heb je besloten om met jouw ervaring nu je eigen uitzendbureau te starten. Maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld al een groot netwerk in de bouwsector hebt opgebouwd. Er zijn al heel veel uitzendbureaus, dus bepaal in ieder geval wat jou anders maakt dan alle anderen. 

Ken je sterke en minder sterke punten. Bepaal op welke branche jij je gaat focussen en zorg dat je weet waar je jouw opdrachtgevers en uitzendkrachten kunt vinden.  

Het kan je enorm helpen om je in de opstartfase vooral te richten op waar jij zelf ervaring in hebt en waar jouw netwerk zich nu bevindt. Uiteraard kun je in de volgende fases altijd uitbreiden naar andere branches. 

2. Kies een unieke en goede naam

Bij het starten van een eigen uitzendbureau heb je alle vrijheid om bijvoorbeeld je eigen naam en huisstijl te kiezen en je kunt gewoon vanuit je eigen huis beginnen.  

Het begint natuurlijk met een goede naam. Zorg dat deze uniek is, weergeeft waar het uitzendbureau voor staat en ook makkelijk te onthouden is. Check altijd even of de naam die jij voor ogen hebt nog niet gebruikt wordt, en ook belangrijk, of de domeinnaam nog beschikbaar is. 

Je kunt er ook voor kiezen om franchiser te worden. Je start dan een uitzendbureau onder de naam van Nedflex en profiteert ook gelijk van onze naamsbekendheid. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Download ons informatiepakket over het starten van je eigen uitzendbureau

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

3. Inschrijven maar 

Heb je een goede naam gekozen? Dan is het tijd om de domeinnaam te registeren, een logo en huisstijl te (laten) ontwerpen en je website en social media accounts te starten. Als je via Nedflex een uitzendbureau start heb je ook gelijk een deskundig marketingteam tot je beschikking die je hierbij kunnen ondersteunen. Vervolgens schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel. Zoek van tevoren uit welke bedrijfsvormen er zijn en welke het beste bij je past. Dan heb je nog een zakelijke bankrekening nodig en zorg dat je de juiste verzekeringen afsluit. 

4. Regel een (thuis)kantoor 

Je hebt natuurlijk een plek nodig om te werken. Om een uitzendbureau te starten heb je geen groot kantoor nodig, sterker nog dat kan gewoon vanuit je eigen huis. Vaak heb je niet veel meer nodig dan een computer en een telefoon, en goede koffie en thee uiteraard. Maar sommige mensen werken liever buitenshuis vanuit een kantoor. Dan kun je ervoor kiezen om een pand te huren of misschien vind jij het juist fijn om af en toe ergens een flexplek te reserveren.   

5. Een goed begin is het halve werk 

Jij weet waar jouw potentiële opdrachtgevers zich bevinden en hoe je uitzendkrachten aan de juiste baan helpt. Je bent een kei in het verbinden van mensen. Dan kunnen we ons voorstellen dat je niet ook nog zit te wachten op het regelen van alle administratie die daarbij komt kijken. Je wilt gewoon snel van start. En daar kunnen wij je bij helpen. We maken de start van jouw bedrijf namelijk net even wat makkelijker. Sluit je bij Nedflex aan als franchiser.

Geplaatst op: 2 maart 2021