Het verschil tussen een franchise en white label uitzendbureau


Je bent het misschien al een paar keer tegengekomen. Als je een eigen uitzendbureau wilt starten via Nedflex heb je twee opties. Of je start een white label uitzendbureau of je kiest voor een franchise uitzendbureau. Maar wat is dan precies het verschil tussen deze twee en hoe bepaal je wat het beste bij jou past? 

White label uitzendbureau

Een white label uitzendbureau is een uitzendbureau dat gebruik maakt van de diensten van een andere organisatie. Dit betekent dat je jouw eigen naam kiest voor je uitzendbureau en je diensten aanbiedt onder deze naam, maar de diensten zelf zijn verzorgd door de andere organisatie, in dit geval dus Nedflex. 

Franchise uitzendbureau

Een franchise uitzendbureau is een uitzendbureau dat deel uitmaakt van een groter franchise-netwerk. Dit betekent dat jij als uitzendbureau jouw diensten aanbiedt onder de naam van de franchise-organisatie, Nedflex dus, en gebruikmaakt van de (gevestigde) merknaam, producten en diensten van Nedflex. 

Simpel gezegd; in beide gevallen maak je dus gebruik van de diensten van Nedflex, maar bij een white label doe je dat onder je eigen naam en bij franchise ook echt onder de naam Nedflex. 

Hoe kies je dan wat het beste bij je past? 

Als je volledige creatieve vrijheid wil, dan kun je het beste kiezen voor een white label. Je kiest dan je eigen naam, je eigen identiteit en je eigen regels. Ga je voor een franchisevestiging dan moet je er rekening mee houden dat je onder een gevestigde naam opereert en je vaak dus ook aan de regels van dat uitzendbureau moet houden. Aan de andere kant profiteer je dan wel ook gelijk van de bekendheid die dat uitzendbureau al heeft opgebouwd. 

Samengevat, het verschil tussen een white label uitzendbureau en een franchise uitzendbureau zit in de manier waarop de diensten aangeboden worden en de merknaam die gebruikt wordt. Wil je samenwerken met Nedflex dan heb je de keuze uit allebei de opties. 

Download ons informatiepakket over het starten van je eigen uitzendbureau

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

10 tips voor employer fun - Nedflex
Geplaatst op: 12 juni 2023