Vacature intercedent

Scholingsvoucher voor kansenberoepen

14 maart 2017 Payrolling Uitzenden

Nedflex signaleert dat veel flexbedrijven zich niet bewust zijn van de mogelijkheden die de door het UWV vastgestelde kansenberoepenlijst en de daaraan gekoppelde scholingsvoucher hen biedt. Zonde, omdat hier sprake kan zijn van een win-win situatie: structureel werk en betere carrièrekansen voor de werkzoekenden en een financiële verbetering voor het uitzendbureau.

Wat is de scholingsvoucher?
De scholingsvoucher is een tijdelijke subsidie, waarmee het omscholen van een werkzoekende naar één van de zogeheten ‘kansenberoepen’ kan worden bekostigd. Het gaat zowel om opleidingen of trajecten die tot een ervaringscertificaat leiden.

Voor wie is de scholingsvoucher?
Voor mensen die omgeschoold willen worden naar een beroep dat op de lijst van Kansenberoepen staat. De lijst is lang en bevat veelgevraagde functies als glazenwasser, medewerker agrarisch loonbedrijf, opperman, stratenmaker, steigerbouwer, glaszetter, asbestverwijderaar, plaatwerker, autospuiter, loodgieter, matroos, buschauffeur, logistiek planner en verpleegkundige. De volledige lijst van het UWV vind je hier.

Zijn er voorwaarden verbonden aan de scholingsvoucher?
Jazeker. De voorwaarden voor de scholingsvoucher voor werkzoekende zijn, zoals verwoord door het UWV:

  • Je plaatst jouw cv op werk.nl en je gaat ermee akkoord dat wij je inschrijven als werkzoekende;
  • Het beroep waarvoor je de opleiding doet, is opgenomen in de Kansenberoepenlijst;
  • De opleiding wordt afgesloten met een erkend diploma of certificaat;
  • De aanvraag mag maximaal € 2.500 (inclusief btw) zijn. Daaronder vallen dan alle kosten die bij de opleiding horen, zoals inschrijfkosten, studiemateriaal en collegegeld. Als de opleiding duurder is, dan betaal je de rest zelf;
  • Jouw aanvraag voor de scholingsvoucher moet uiterlijk 14 dagen na jouw eerste opleidingsdag bij ons binnen zijn. Je vraagt de voucher uiterlijk 31 december 2017 aan;
  • je kunt 1 keer gebruikmaken van de scholingsvoucher voor werkzoekende;
  • Er is niet eerder een opleiding of EVC-traject voor je betaald vanuit de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015;
  • De opleiding of de kosten voor het behalen van het ervaringscertificaat tijdens een EVC-traject worden niet al (gedeeltelijk) betaald uit andere regelingen van de semi-overheid.