Hoe payroll de efficiëntie van jouw bedrijf kan verbeteren


Als je jouw bedrijf succesvol wil laten groeien en winstgevend wil zijn of blijven, dan is efficiëntie een van de belangrijkste aspecten. En een van de manieren om je efficiëntie als ondernemer te verbeteren, is door gebruik te maken van payroll. In dit blog leggen we je uit hoe dat precies zit. 

Focus op je core business 

Het uitbesteden van payroll stelt jou en jouw medewerkers in staat om je te concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf. In plaats van kostbare tijd te besteden aan complexe administratieprocessen, kunnen zowel jij als jouw medewerkers hun energie richten op taken die direct bijdragen aan de groei van het bedrijf. Als je voor payroll kiest worden wij de juridisch werkgever van jouw medewerkers en zorgen we ervoor dat alles volgens wet- en regelgeving goed geregeld is. Jij blijft de functioneel werkgever en regelt alles wat er op de werkvloer gebeurt. 

Besteed je administratie uit 

Administratie is vaak tijdrovend en voor ondernemers niet altijd iets waar ze veel tijd aan willen besteden. Door payroll uit te besteden, worden deze lasten van jouw schouders genomen. Payrollpartners hebben de kennis, en vooral ook de systemen, in huis om salarisadministratie, belastingaangiften en andere administratieve taken efficiënt uit te voeren. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar vermindert ook de kans op fouten, extra efficiënt dus. 

Wet- en regelgeving

Payroll gaat samen met complexe wet- en regelgeving op het gebied van arbeid, belastingen en sociale zekerheid. En de wet- en regelgeving, noem alleen al cao’s, wijzigt nogal eens. Het bijhouden van deze veranderingen kan een uitdaging zijn. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste wetgeving en zorgen ervoor dat je bedrijf voldoet aan alle wettelijke verplichtingen. We informeren jou bovendien ook altijd over deze wijzigingen. 

Kennispartner

Nedflex heeft al ruim 30 jaar ervaring in uitzenden. Wij beschikken dan ook over gespecialiseerde kennis en geavanceerde technologie om payrollprocessen efficiënter te maken. We maken gebruik van geautomatiseerde systemen voor loonadministratie en hebben een online portaal waarin je bijvoorbeeld uren kunt doorgeven en goedkeuren of je facturen kunt bekijken. Jouw medewerkers hebben ook toegang tot dit portaal en vinden hier onder andere hun loonstroken en jaaropgave. Naast onze backoffice is er nog een heel team van specialisten, denk hierbij aan juristen, verzuimspecialisten en marketeers, voor je beschikbaar om je van kennis te voorzien. 

Bespaar kosten

Hoewel sommige bedrijven twijfelen om voor payroll te kiezen vanwege de kosten, kan het eigenlijk juist kostenefficiënt zijn. Het inhuren van interne payrollmedewerkers kan duur zijn vanwege salarissen, training en voordelen. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het onderhouden van payrollsoftware. Door payroll uit te besteden, kun je profiteren van schaalvoordelen die wij als payrollspecialist kunnen bieden en daarmee juist kosten besparen. 

Je ziet het dus al, payroll uitbesteden kan grote voordelen bieden voor de efficiëntie van jouw bedrijf. Het zorgt ervoor dat jij je volledig kunt richten op je kernactiviteiten, je hebt minder administratieve lasten, alles is volgens wet- en regelgeving geregeld, het geeft je toegang tot specialistische kennis en technologie, en het kan je ook nog eens kostenbesparingen opleveren. Efficiëntie is essentieel voor succes, en payroll kan een waardevolle rol spelen bij het bereiken van die efficiëntie. 

Benieuwd naar onze payroll dienstverlening? Team Nedflex
Geplaatst op: 24 juli 2023