5 redenen om te kiezen voor payroll in de agrarische branche


In de agrarische sector zijn er heel veel uitdagingen waar je als ondernemer dagelijks mee te maken krijgt. Je bent bijvoorbeeld vaak veel tijd kwijt aan loonadministratie. Steeds meer agrarische bedrijven ontdekken de voordelen van payroll om deze administratieve lasten te verminderen. Hier zijn vijf redenen waarom payroll een slimme keuze is wanneer je onderneemt in de agrarische sector. 

Kennispartner 

Loonadministratie en personeelszaken zijn soms ingewikkelde zaken waarvoor je specifieke kennis nodig hebt. Als je kiest voor payroll, haal je direct een expert in huis die op de hoogte is van de nieuwste wet- en regelgeving in de agrarische branche. Het payrollbedrijf zorgt ervoor dat lonen correct worden berekend en op tijd worden uitbetaald, dat contracten worden opgesteld en jaaropgaven worden gemaakt. Daarbij houden ze uiteraard altijd rekening met specifieke arbeidsvoorwaarden in de agrarische sector.

Kostenbesparing 

Het zelf regelen van de loonadministratie kan ook kostbaar zijn. Door te kiezen voor payroll bespaar je op interne administratieve kosten, zoals administratief personeel en dure systemen die je nodig hebt. Als je kiest voor payroll profiteer je direct van schaalvoordelen en hoef je niet te investeren in dure administratiesoftware.

Flexibiliteit 

De agrarische sector is sterk afhankelijk van seizoensarbeid. Het steeds opnieuw aannemen van (tijdelijke) seizoenskrachten kan leiden tot veel (terugkerende) administratieve taken. Met payroll kun je als bedrijf heel gemakkelijk inspelen op wisselende personeelsbehoeften zonder je zorgen te maken over het opstellen van contracten en de hele personeelsadministratie die daarbij komt kijken. 

Juridische vraagstukken 

De agrarische branche heeft te maken met specifieke arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals cao-afspraken en werktijden voor seizoenskrachten. Kies je voor payroll dan heb je daar geen omkijken meer naar. Payrollbedrijven zijn goed op de hoogte van deze regels en zorgen ervoor dat jouw bedrijf volledig voldoet aan wet- en regelgeving. Zij worden bovendien juridisch werkgever van jouw werknemers, waardoor je geen werkgeversrisico’s loopt, denk bijvoorbeeld aan ziekte en verzuim. 

Focus op je bedrijf 

Door de loonadministratie uit te besteden, krijg je als agrarisch ondernemer meer tijd en ruimte om je te richten op jouw kernwerkzaamheden. Dat zorgt voor meer productiviteit en efficiëntie van jouw bedrijf. Jij kunt je zo volledig concentreren op belangrijke zaken, zoals gewasbeheer, productie en het vergroten van de concurrentiepositie. 

Laatste update: 1 augustus 2023