Wervingscampagne Help ons oogsten van start


Boeren en tuinders roepen werkzoekenden op voor seizoenswerk

Nedflex brengt samen met LTO Arbeidskracht vraag en aanbod van seizoenswerk samen nu een tekort aan arbeidskrachten dreigt in de land- en tuinbouw als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om enkele honderden boeren en tuinders. Deze week is de wervingscampagne helponsoogsten.nl gestart.

Boeren en tuinders kampen met personeelstekort als gevolg van de coronacrisis. Met name in het seizoenswerk dreigt een tekort te ontstaan, buitenlandse werknemers kunnen of willen niet naar Nederland komen vanwege het coronavirus. Hierdoor kan het werk op het land, in de boomgaard of in de kas onvoldoende worden uitgevoerd en kan mogelijk minder groenten en fruit geoogst worden.

Tegelijkertijd is in andere sectoren zoals de horeca veel minder werk dan normaal en hebben bijvoorbeeld café- en restauranthouders medewerkers naar huis moeten sturen. Het gaat veelal om werknemers die zonder werk zijn komen te zitten als gevolg van de coronacrisis. Een deel van hen kan niet in aanmerking komen voor een uitkering. Met deze wervingsactie willen we ervoor zorgen dat zij snel de mogelijkheid hebben om weer werk en inkomen te hebben.

Werken in de land- en tuinbouw is zeer belangrijk en zinvol omdat alleen met voldoende handen op het land, in de kas en in de boomgaard de voedselvoorziening in Nederland kan blijven worden gegarandeerd. Niet voor niets is de landbouw aangemerkt door de overheid als een essentiële sector voor de Nederlandse economie. Boeren en tuinders zullen de voedselvoorziening op peil houden. Dat is een grote verantwoordelijkheid en legt ook een forse druk op ons landbouwsysteem.

Geplaatst op: 23 maart 2020