Team Nedflex Weissensee

Team Nedflex sluit seizoen goed af

8 maart 2019 Nedflex Updates

Afgelopen zaterdag hebben de dames van Team Nedflex de laatste wedstrijd van de KPN Cup gereden in Leeuwarden. En met een uiteindelijke 7e plek, kunnen we niet anders zeggen dan dat dit een hele mooie afsluiting is. Ten opzichte van vorig jaar zijn de dames namelijk met 3 plekken gestegen in het klassement. En leuk feitje, het jaar daarvoor zijn ze ook al met 3 plekken gestegen.

Individuele scores

Zowel Tjilde, Loesanne, Inge als Eline hebben weer hard ge(st)reden afgelopen seizoen.

Team Nedflex

Tjilde eindigde dit jaar als tweede in het Jongerenklassement! Loesanne werd vorig jaar nog 12e en eindigde dit seizoen als 7e in het Jongerenklassement. In het Overall klassement eindigde Inge als 59e en Eline wist net als vorig jaar op de 50e plek te eindigen.

Veranderingen komend seizoen

Inge Mosterd en Loesanne van der Geest blijven komend seizoen rijden voor Team Nedflex. Tjilde Bennis en Eline Verhagen hebben ervoor gekozen om dit niet te doen. Tjilde maakt de overstap naar Mastermind en Eline doet een stapje terug op schaatsgebied voor haar studie. Maar ze is komend seizoen als regiorijdster nog wel bij Team Nedflex betrokken.

Mogen we je voorstellen aan…

Pien van den Bos en Juniorenkampioene Tessa Snoek! Zij zullen Tjilde en Eline vervangen komend seizoen en aansluiten bij Team Nedflex.

Pien en Tessa komen allebei bij Port of Amsterdam/SKITS vandaan. Tessa was in de topdivisie actief en Pien op regiotopniveau. Tessa werd dit seizoen Nederlands Kampioene bij de Junioren A. Zij durfde de aanval te kiezen en won het daarmee van de gedoodverfde favoriete Anna van den Bos. Pien eindigde in datzelfde kampioenschap op een tiende plaats.

Tessa kwam dit seizoen voor het eerst uit op het hoogste niveau en reed op de Weissensee naar een twaalfde plaats in de tweede KPN Grand Prixwedstrijd. Pien streed tijdens het 6-Banentoernooi, in de regiotopcompetitie en kwam af en toe als invalrijdster uit in het landelijke peloton waar zij al in de punten reed.

De ploegleiders

Na drie jaar ploegleiderschap heeft Johan Bakker besloten te stoppen. Hij is komend seizoen zelf weer actief als schaatser bij de beloften. Dit seizoen wist hij als doorstroomrijder al een tweede plaats te bemachtigen tijdens de beloftenmarathon in Enschede.

Michelle de Bruijn, oud-schaatsster van de ploeg en dit seizoen de ploegenvertegenwoordiger, zal komend seizoen het ploegleiderschap van Johan overnemen. Er worden op dit moment nog gesprekken gevoerd voor een aanvullende ploegleider.

Nedflex wil jullie weer bedanken voor jullie inzet! Wij zijn trots op het resultaat dat jullie hebben neergezet. Geniet nog even van de rust dames en we wensen jullie veel succes bij de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Fotocredits: Timsimaging