Schaatsen Team Nedflex

Debuut Nedflex schaatsteam

28 oktober 2015 Nedflex Updates

Het Nedflex / Meermagazijn schaatsteam is ondanks een sterk debuut net buiten de punten gevallen tijdens de eerste wedstrijd van het marathonschaatsseizoen. Marieke Dohle – Van Hoek uit Wassenaar behaalde een knappe 24e plaats.

Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam ontspon zich een aanvallende wedstrijd, waarbij veel rijdsters in de aanval gingen. Dat de koers ‘hard’ was, bleek wel uit het hoge aantal uitvallers. Van de 72e dames die aan de start verschenen, haalden er slechts 38 de eindstreep. Onder wie de Nedflex-rijdsters Marieke Dohle-Van Hoek, die met haar 24e plaats net niet in de punten eindigde, en Moniek van Linden uit Heiloo. Zij besloot de wedstrijd met een 33e plek. Eva van den Born maakte haar debuut als marathonschaatster. Het feit dat ze enkele malen om schaatsters die het moordende tempo niet bij konden houden heen moest schaatsen, werd haar uiteindelijk fataal. Na 31 rondes moest ze de wedstrijd verlaten. Michelle de Bruijn stopte drie rondes later, toen ze niet meer bij het peloton kon komen. Overall was Nedflex / MeerMagazijn tevreden met het eerste optreden van dit seizoen.

De eerste wedstrijd om de strijd om de KPN Cup werd overigens gewonnen door de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Zij rijdt voor team Athleteshop.nl / Koopjesdrogisterij.nl.

Zaterdag rijdt het Nedflex / MeerMagazijn team mee tijdens de tweede wedstrijd in de strijd om de KPN Cup. De start is om 19.30 uur op IJsbaan De Vechtsebanen in Utrecht.