Barista koffie

Nedflex helpt kandidaten re-integreren als Vriend van Nationale Horecadag

Duurzaamheid | Nedflex Updates | Social Return

Nedflex heeft zich als Vriend verbonden aan de allereerste Nationale Horecadag. Het doel van deze dag was om kandidaten te laten zien hoe leuk het werken in de horeca is. Werkzoekenden, zij-instromers, studenten, iedereen die geïnteresseerd was kon bij een van de deelnemende horecabedrijven langs om een activiteit te doen.

Zo ging meneer Kasouha, die door Nedflex wordt begeleidt bij zijn re-integratie, langs bij restaurant Happy Italy. Meneer Kasouha was de eerste deelnemer bij Happy Italy en kreeg daardoor tijdens zijn rondleiding door het restaurant de volle aandacht. Op dit moment zijn ze bij Happy Italy op zoek naar een kok en een medewerker bediening. Meneer Kasouha gaf aan dat hij door zijn beperkingen op zoek is naar een eventuele kantoorbaan. Gastheer Vincent vertelde dat daar op dit moment geen vacature voor is, maar mocht dit in de toekomst wel zo zijn dan zullen ze meneer Kasouha contacteren.

Meneer Kasouha: “Het was een hele gezellige dag. Ik heb een rondleiding gekregen door het restaurant en kon zo zien wat voor verschillende functies er allemaal in een restaurant zijn. We hebben de middag afgesloten met een heerlijk kopje Italiaanse koffie. Een geslaagde middag en ik hoop dat er wellicht nog iets uitkomt in de toekomst.

“Ook al is er op dit moment nog niets concreets uitgekomen. Dit soort activiteiten draagt zeker bij aan een positief gevoel dat kandidaten die re-integreren hieraan over houden. Dit motiveert de kandidaten ook om gewoon ergens bij een bedrijf naar binnen te lopen en te vragen of er mogelijkheden zijn”, vertelt Esmee Schooneman, re-integratiecoach bij Nedflex.

Geplaatst op: 31 mei 2019