Kick-off Horeca Academie Noord-Holland Noord

Geslaagde lancering Horeca Academie NHN om personeelstekort aan te pakken

22 mei 2019 Nedflex Updates Werving & Selectie

Dinsdag 21 mei vond de kick-off plaats van de Horeca Academie Noord-Holland Noord. Een geslaagde middag met een goede opkomst van diverse horeca ondernemers.

Initiatiefnemers frsh, Koninklijke Horeca Nederland en Nedflex slaan samen de handen ineen, samen met andere belanghebbenden als het Werkgevers servicepunt en het Regionaal Platform Arbeidsmarkt NHN om het horeca personeelstekort in de regio Noord-Holland Noord aan te pakken. Niet geheel toevallig dus dat deze kick-off plaatsvond tijdens de allereerste Nationale Horecadag.

Horeca Academie Noord-Holland Noord is een platform van ondernemers, onderwijs en overheid. Het doel is om ervoor te zorgen dat sollicitanten (bijvoorbeeld zij-instromers, herintreders, uitkeringsgerechtigden) worden begeleid zodat werknemers en werkgevers elkaar sneller vinden en opleidingen beter aansluiten bij de behoefte.

De kick-off werd gepresenteerd door cabaretier Milo Berlijn. Met zijn PIMP Theatershow geeft hij een vrolijke, inspirerende en prikkelende show over gastvrijheid, blijheid en service in de horeca. Hij voelde 3 van de initiatiefnemers aan de tand met vragen over het hoe en waarom van de Horeca Academie Noord-Holland Noord.

Al snel daarna kwam de discussie in het publiek op gang. Hoe gaan we de mooie kanten van het werken in de horeca promoten? Wat doen ondernemers die geen problemen hebben met het vinden van personeel anders dan alle anderen?

Verschillende horeca ondernemers kwamen met praktische voorbeelden. Zo regelt de een zijn personeel nog altijd helemaal zelf.

Door een duidelijk inwerktraject, goede arbeidsvoorwaarden en interne opleidingen te bieden weten werknemers wat ze moeten doen, voelen ze zich verbonden met hun werk en gaan ze met plezier aan de slag.

Een andere ondernemer geeft aan dat het de werknemers echt niet altijd gaat om een goed salaris. De beleving, gezelligheid, het teamgevoel en acceptabele werktijden zijn vaak nog veel belangrijker. Die kun je onder andere bereiken door meer parttime functies aan te bieden in plaats van een fulltime, doorgaans 50-urige werkweek. Daarnaast hebben de kandidaten die nu bij het restaurant komen via een opleiding de basis al geleerd. Zo weten ze vooraf wat ze te wachten staat en het scheelt de werkgever veel tijd en geld aan inwerken.

Aanmelden voor de Horeca Academie Noord-Holland Noord?

De Horeca Academie NHN is nog op zoek naar ondernemers en andere belanghebbenden die zich bij dit initiatief willen aansluiten. Voor meer informatie of om je aan te melden, stuur een mailtje naar contact@horeca-academie-nhn.nl