Hoofdthema: Mensenrechten
Het spreekt voor zich dat de Nedflex Holding de mensenrechten respecteert. Gelet op het werkveld waarbinnen Nedflex actief is, zien wij binnen het thema mensenrechten een aantal zaken waar wij actief een positieve invloed op uit kunnen oefenen. Binnen de burgerrechten zijn dit het recht op gelijke behandeling en binnen de economische, sociale en culturele rechten zijn dit het recht op inkomen, onderdak en scholing.
Het recht op gelijke behandeling
Nedflex staat voor een divers personeelsbestand, dat een afspiegeling is van de samenleving en de lokale gemeenschap. De verhouding tussen het aandeel mannen en vrouwen binnen Nedflex is 40-60. Bij INDIVIDU is dat 80-20. Zowel op het hoofdkantoor van Nedflex, in het landelijk gelegen en agrarisch georiënteerde Koggenland, als bij het in hartje Amsterdam gevestigde INDIVIDU is sprake van een etnische samenstelling van de teams die matcht met die van de gemeenschap.
Voor ons spreekt het voor zich dat bij elke functie die vrijkomt binnen de Nedflex Holding geslacht en afkomst geen rol spelen in de uiteindelijke keuze.
Daarnaast spannen wij ons actief in om ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden. Zoals u kunt lezen in het MVO jaarverslag van 2016, is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen naar werk verweven met het dna van onze organisatie. Dit streven heeft letterlijk aan de basis gestaan van de oprichting van het bedrijf ruim 25 jaar geleden. Ook dit jaar keert dit thema weer duidelijk terug, waarover later meer. Op dit moment heeft Nedflex 150 werknemers die onder Team Social Return vallen.
Recht op inkomen, onderdak en scholing
In het verlengde van onze inspanning op het gebied van social return, ligt onze deelname aan het project ‘ikbenharrie.nl’. Hierbinnen worden medewerkers opgeleid tot ‘Harrie’, oftewel een collega die een werknemer met een arbeidsbeperking kan begeleiden op de werkvloer. ‘Harrie’ fungeert tevens als aanspreekpunt voor alle zaken rond de werknemer met een arbeidsbeperking. Nedflex heeft in 2017 8 medewerkers opgeleid in deze rol.
Daarnaast spant Nedflex zich in om met name agrarische partners te helpen met het voldoen aan de eisen voor het SNF-keurmerk, van de Stichting Normering Flexwonen. Nedflex helpt agrarische ondernemers met het behalen van (en dus voldoen aan) het SNF-keurmerk, van de Stichting Normering Flexwonen. Bedrijven die dit keurmerk hebben, laten zien dat de tijdelijke huisvesting van flexmigranten altijd voldoet aan alle geldende normen.