Highfive aangenomen nieuwe baan

Ruim 30% meer vacatures in Q3 2016

31 oktober 2016 Arbeidstrends

In het derde kwartaal van 2016 zijn meer dan 485.000 unieke vacatures online geplaatst. Dit is een stijging van 31,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Dat de arbeidsmarkt aantrekt, was al bekend. Onderzoek van Textkernel laat nu zien hoe dat zich vertaalt in het aantal nieuwe, unieke vacatures.

De stijging ten opzichte van vorig jaar is groot. Maar ook ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar, laat de vacaturemarkt een stijging van 5,6% zien. Dat is opvallend, omdat het langjarig beeld laat zien dat juist de zomermaanden doorgaans een dip in het aantal nieuwe vacatures met zich meebrengen.

Zorg grootste stijger
De sector die de grootste stijging laat zien, is de zorg: 2,7%. Inmiddels is 16,7% van het totale online vacatureaanbod afkomstig uit deze branche. Daarmee is zij de één na grootste sector, na handel, dat ondanks een daling van bijna 2% nog steeds voor 21% van alle online vacatures zorgt. Een opvallende daler is de ICT-sector. Deze branche groeit minder hard en daalt van een aandeel van 7,3% naar 7,1%.

Bekijk ook onze vacature pagina. Staat er niks tussen? Schrijf je dan in als werkzoekende.